Justitie

Exclusiv Una dintre firmele percheziționate azi, prinsă în trecut cu peste 400 de angajați la negru. Patronul de la Nick Ballroom, vizat pentru reținere

În această dimineață procurorii de la Parchetul Tribunalului Cluj au efectuat 11 percheziții în județele Cluj și Arad. Potrivit surselor Ziar de Cluj, una dintre firmele principale vizate în ancheta penală este Autofarcab SRL, deținută de Țap Alexandru Arin și Țap Cristofor Florin. Anchetatorii susțin că în perioada 2014-2020 s-a format o rețea infracțională care a reușit să prejudicieze Statul Român cu peste 30 de milioane de lei. Două contabile din județ lucrau cu patru societăți comerciale, din Arad și Cluj, printre care și Autofarcab SRL( obiect de activitate: Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule), prin intermediul cărora au existat ”contracte la negru”. Sursele susțin că Florin Țap, zis Florinel, este nimeni altul decât patronul Nick Ballroom din Dej. Acesta ar fi asigurat forță de muncă pentru cei de la Leoni Bistrița și Arad, dar şi pentru cei de la De’Longhi.

Ziar de Cluj a scris în 2016 despre cum cei Autofarcab SRL au fost prinși, în urma unui control derulat de către cei de la ITM Cluj, cu peste 400 de oameni care lucrau la negru. Autofarcab SRL figura în topul celor mai mari angajatori ai judeţului, cu 1.136 de angajaţi trecuți în acte. Sursele susțin că Florin Țap, zis Florinel, este nimeni altul decât patronul Nick Ballroom din Dej. Acesta ar fi asigurat forță de muncă pentru cei de la Leoni Bistrița și Arad.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală. În această dimineață sunt derulate 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020. În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Cluj. 

Florin Cristofor Țap a înființat și radiat alte două firme: ARIFLOR EXIM SRL și FORTPLASS EXIM SRL. Cea din urmă societate comercială a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar în 2015 a intrat în insolvență. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version