Din oras

EXCLUSIV! Șușcă MINTE, avem DOCUMENTUL! Ciuce a cerut din anul 2013 Spitalului să solicite Ministerului înființarea unui compartiment pentru copii! Unde este răspunsul Spitalului Județean Cluj?

Știrea publicată în exclusivitate de Ziar de Cluj prin care arătam cu probe de necontestat că unii dintre cei mai buni medici din România sunt împiedicați de managerul Șușcă să opereze copii cu malformații grave a produs emoții puternice în opinia publică. Unul dintre argumentele folosite de Petru Șușcă în „turnătoria” către Corpul de Control al Ministerului Sănătății și în conferința de presă organizată ieri a fost acela că nu există în Clinica Chirurgie I dotările necesare, mai ales pe secția ATI condusă de Prefesorul Natalia Hagău pentru tratarea în cele mai bune condiții ale copiilor cu grave probleme de sănătate.

Natalia Hagău, șefa Secției de ATI a Spitalului Județean Cluj: „Avem motivația, experiența, competența și dotările necesare de peste 10 ani pentru a ajuta copiii grav bolnavi”

„Este absolut incredibil în ce situație am ajuns, noi asigurăm suportul vital pentru tratarea unor cazuri foarte grave al unor copii cu malformații congenitale, de peste 10 ani. Însă de acum 20 de ani se operează copii în Clinica Chirurgie I. Am o echipă de anesteziști de excepție pe care am pregătit-o să facă față la cele mai complexe provocări ale anesteziei copilului mic aflat într-o situație critică. Domnul Profesor Ciuce a operat, cu succes, foarte mulți copii cu hernie diafragmatică, îmi pare rău că a ajuns un economist să ne evalueze competențele. Îmi pare foarte rău că trebuie să ne apărăm munca în condițiile în care a murit un copil, regret profund această pierdere. Nu știu dacă se putea face ceva pentru salvarea lui, dar părinții nu trebuiau împiedicați să lupte pentru salvarea acestui copil, chiar dacă avea o minimă șansă de supraviețuire. Fetița nu avea nicio șansă să supraviețuiască unui transport cu elicopterul în condiția în care era, trebuia să i se acorde ajutorul în cea mai apropiată unitate medicală care avea specialiști și dotările corespunzătoare. Noi eram cel mai aproape de acest copil, nimeni în afară de părinții disperați nu ne-au cerut ajutorul calificat. Am fi colaborat cu toată inima și resursele cu medicii neonatologi, dar nu ne-a cerut nimeni ajutorul, deși se cunosc foarte bine competențele noastre. Incredibil în ce situație a ajuns sistemul sanitar”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Profesorul Natalia Hagău, Șefa Secției de ATI din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Ziar de Cluj a intrat în posesia unui document care demonstrează fără echivoc faptul că Petru Șușcă împiedică cu rea-credință medicii extrem de competenți din Clinica Chirurgie I să opereze copii sub pretextul că nu au dotările necesare.

Conform documentului pe care îl publicăm integral aici se poate vedea clar faptul că încă din 19 iulie 2013, Profesorul Ciuce a cerut Spitalului Județean:

„Acordul înființării unui compartiment privind tratamentul malformațiilor digestive congenitale la copii, diagnosticate pre și post natal, a malformațiilor congenitale care țin de chirurgia plastică și a diafragmului, în cadrul Secției Clinice Chirurgie I cu suportul Secției ATI, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Sugerăm ca solicitarea să fie efectuată pentru constituirea unui compartiment de 5 paturi cu finanțare corespunzătoare pentru activitatea de chirurgie pediatrică în clinica noastră.”

Deci în mod indubitabil, Petru Șușcă minte atunci când spune că nu a primit Spitalul Județean nicio solicitare din partea profesorului Ciuce pentru crearea unui compartiment special pentru tratarea copiilor cu malformații grave congenitale. 

În raportul către Minister, Petru Șușcă spune doar că  „Clinica Chirurgie I nu are în structură paturi de chirurgie pediatrică, nici pe secția cu paturi, nici pe secția de Terapie Intensivă I”.

Întrebarea care curge logic din această constatare este următoarea: Cine trebuia să asigure cele mai bune condiții ca niște chirurgi și anesteziști excepționali ca cei din Chirurgie I să opereze în condiții mai bune? Asta în condițiile în care zeci de copii fuseseră salvați până la data aceea. Nu dumneavoastră, ca manager, domnule Șușcă, trebuia să îi susțineți pe acești medici de excepție să salveze vieți? Câte adrese, hârtii, care vă plac așa mult, ați făcut către Minister ca acești medici să ajute copii bolnavi în cele mai bune condiții?

În același document oficial, profesorul Ciuce spune cu subiect și predicat: „ Menționez că personal am operat malformații congenitale la copii prin colaborarea cu clinicile de pediatrie din Cluj și din țară de peste 15 ani, exemplu: afecțiuni congenitale ale esofagului-atrezii esofagiene, achalazii, hernii diafragmatice congenitale, atrezii de duoden, atrezii biliare, tumori maligne retroperitoneale”.

ATENȚIE, domnule „menejăr” Șușcă, în documentul pe care îl aveți cu siguranță la Spitalul Județean, se specifică clar încă din anul 2013 faptul că profesorul Ciuce operează cu succes HERNII DIAFRAGMATICE, adică exact afecțiunea de care suferea Sara Maria, fetița familiei Șendroiu căreia i s-a refuzat șansa cea mai mică să fie îngrijită de echipa condusă de medicul Ciuce din Clinica Chirurgie I.

Domnule manager Șușcă, ce ați făcut din anul 2014, de când sunteți manager la SCJU, până acum, ca odraslele noastre cu grave probleme de sănătate să nu fie puse aiurea pe elicopter sau să își opereze copiii în clinici scumpe din străinătate?

Vă dați campion mondial la economii? Nu este mai ieftin să dotăm Clinica Chirurgie I și medicii foarte buni de aici, cu tot ce trebuie pentru a opera copii grav bolnavi decât să dăm bani aiurea din bugetul Ministerului Sănătății pentru operații exorbitante în Occident?

În baza căror performanțe manageriale ați primit calificativul Foarte Bine din partea Ministerului Sănătății în anul 2014? Este suficient carnetul roșu de partid pentru acest calificativ?

Domnule Ministru Bănicioiu, de câte dovezi mai aveți nevoie pentru a-l demite  pe Șușcă pentru incompetență și rea credință?

Așteptați ca justiția să se pronunțe în dreptul lui Șușcă, așa cum invoca foarte bine jurnalistul Paul Niculescu aici .

Citiți și dumneavoastră Art. 204 Noul Cod Penal care spune că „Împiedicarea intervenției ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent și grav pentru viață, integritatea corporală sau sănătatea acesteia, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 3 ani sau amendă”.

PÂNĂ CAND, DOMNULE MINISTRU, NE CONDAMNĂ LA MOARTE POLITRUCII DIN SPITALE?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *