Justitie

EXCLUSIV Ramona Teșu, „Pantera” șpăgară, trimisă în judecată alături de partenerul ei, cântărețul Radu Sechel. Judecătorii o țin în arest la domiciliu de Cărciun

Ramona Vasilica Teșu și Radu Sechel au fost trimiși în judecată în urmă cu câteva zile pentru tentativă de înșelăciune. Potrivit anchetatorilor, Ramona Teșu aka Pantera de la Cluj-Napoca le-a promis unor oameni de afaceri că îi scapă de controalele ANAF. Femeia și complicele ei, cântărețul Radu Sechel, au cerut de la afaceriștii SĂBĂDUŞ RAUL AUREL și PÎRVU ŞTEFAN LEONARD nu mai puțin de 10.000 de euro. Ramona, contabilă de profesie, le-a promis afaceriștilor că vorbește cu pilele ei de la finanțe și Antifraudă să închidă ochii asupra unor nereguli pe care ea susținea că le au firmele lui Săbăduș și Pîrvu. Bărbații n-au înghițit minciuna acesteia și au colaborat cu anchetatorii, Ramona fiind prinsă în flagrant în timp ce lua șpaga de la aceștia. 

La mai puțin de o lună de la eveniment rechizitoriul a fost gata întocmit, iar Teșu și Sechel au fos trimiși în judecată, Luni, 12 decembrie, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca le-au prelungit măsurile preventive pentru încă 30 de zile: arest la domiciliu pentru Ramona Teșu și control judiciar pentru Radu Sechel. 

„Respinge, ca nefondată, cererea inculpatei TEŞU RAMONA VASILICA de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Respinge, ca nefondată, cererea SECHEL IOAN RADU de revocare a măsurii preventive. În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. (2)-(4) din C.p.p.

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatei TEŞU RAMONA VASILICA, fiica lui Vasile şi Maria, trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, prev. de art. 32 alin. (1) rap. la art. 244 alin. (1) şi (2) C.p. Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatei TEŞU RAMONA VASILICA. În temeiul art. 221 alin. 1 C.p.p. menţine obligaţia de a nu părăsi imobilul din mun. Cluj-Napoca, str. C, jud. Cluj, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. 2 C.p.p., pe durata arestului la domiciliu, inculpata va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice sub nicio formă cu persoanele vătămate PÎRVU ŞTEFAN LEONARD şi SĂBĂDUŞ RAUL AUREL şi nici cu inculpatul SECHEL IOAN RADU. Următoarea verificare a subzistenței temeiurilor care au determinat luarea măsurii se va efectua înainte de expirarea unui termen de 30 de zile, dar nu mai târziu de data de 19.01.2021. Constată legalitatea şi temeinicia controlului judiciar faţă de inculpatul SECHEL IOAN RADU, cu domiciliul procesual ales la Societatea Civilă de Avocaţi Stegăroiu şi Asociaţii, în Cluj-Napoca, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune, prev. de art. 48 alin. (1) corob. cu art. 32 alin. (1) rap. la art. 244 alin. (1) şi (2) C.p., măsură luată prin ordonanţa din data de 28.11.2020 a procurorului de caz. Dispune menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul SECHEL IOAN RADU. Inculpatul va respecta, în continuare, obligaţiile prev. de art. 215 alin. 1 lit. a) – c) C.p.p., respectiv: a) să se prezinte la organul judiciar pe rolul căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Inculpatul va respecta următoarele obligaţii prev. de art. 215 alin. 2 C.p.p. d) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; f) să nu se apropie de persoanele vătămate PÎRVU ŞTEFAN LEONARD şi SĂBĂDUŞ RAUL AUREL şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, cu excepţia contactului prin intermediul avocaţilor. Următoarea verificare a subzistenţei temeiurilor care au determinat luarea măsurii se va efectua înainte de expirarea unui termen de 60 de zile, dar nu mai târziu de data de 18.02.2021”, se arată în soluția pe scurt. 

Prinsă în flagrant în urmă cu trei săptămâni!

Anchetatorii s-au mișcat cu celeritate. Ramona Teșu a fost prinsă în flagrant în urmă cu trei săptămâni și trimisă în judecată pe 17 decembrie. Poliția Cluj confirma înformațiile prezentate de Ziar de Cluj în urma flagrantului, susținând că Ramona promitea infulență pe controalele efectuate de inspectorii antifraudă. 

„La data de 27 noiembrie a.c., în urma activităţilor de cercetare efectuate, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au depistat în flagrant o femeie de 41 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce primea suma de 10.000 de euro de la un bărbat. Din cercetări, a rezultat faptul că aceasta, cu sprijinul unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Sighișoara, județul Mureș, ar fi creat un scenariu fictiv, prezentând persoanelor vătămate faptul că urmează ca societăţile administrate să fie controlate de către inspectori antifraudă, iar situaţia lor contabilă şi fiscală poate conduce la răspunderii penale. În acest context, le-ar fi fost pretinsă suma de 10.000 euro pentru a interveni și soluționa respectivele aspecte. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înşelăciune şi complicitate la tentativă la înșelăciune, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, confirmă cei de la IPJ Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version