Justitie

EXCLUSIV Polițistul care a dat în judecată IPJ Cluj, după ce a fost prins beat la volan. Fostul comandant s-a pensionat și își contestă colegii de la Rutieră

Dorel Florian Fodorean a dat în judecată Inspectoratul de Poliție al Județeului Cluj, după ce un echipaj l-a surprins pe acesta băut la volan. Episodul rușinos a avut loc la luna trecută. Sursele Ziar de Cluj susțin că un ”dușman” de-al fostului comandant l-ar fi denunțat la colegii de la Rutieră, spunându-le că a petrecut toată seara și că s-a urcat băut la volan. Polițiștii au intervenit și l-au surprins în timp ce acesta pleca de la chef spre casă. Dorel Florian Fodorean a refuzat să sufle în etilotest „din motive medicale”, iar rezultatul recoltărilor arată că avea o alcoolemie de 0.75% în sânge. La limita unui frumos dosar penal. Însă a scăpat și s-a pensionat imediat după. 

Dorel Florian Fodorean s-a hotărât să dea în judecată IPJ Cluj, formulând o plângere contravențională împotriva procesului verbal întocmit în seara în care a fost prins beat la volan. Unul dintre posibilele motive pentru care a formulat acțiunea este redobândirea permisului de conducere, dat fiind ca actul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile. 

Contactat telefonic, fostul șef al Poliției Câmpia Turzii a refuzat să precizeze motivele pentru care a contestat documentul întocmit de foștii săi colegi: „Nu vreau să vorbesc despre asta. Pricepeți?”.

 

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, un șef de poliție poate beneficia, la pensie, de un venit în jurul sumelor de 7000-8000 de lei, el putând alege șase luni din ultimii cinci ani ca luni de raportare, după care să i se calculeze pensia în proporție de 85% din salariul net. Acesta este și cazul fostului șef al Poliției Municipiului Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *