Justitie

EXCLUSIV Percheziții de amploare la SERVICIUL RUTIER Cluj. Anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție ridică probe

UPDATE: Agentul Poptean Tudor a fost denunțat de către un afacerist clujean care a apelat la el printr-un intermediar. Concret, afaceristul i-a dat intermediarului o sumă de bani pentru ca Poptean să rezolve un permis de conducere suspendat în urma unui dosar penal. Poptean nu a reușit acest aspect, însă a reușit să îi furnizeze denunțătorului o dovadă de circulație provizorie. 

Polițistul Poptean Teodor și Păcurar Cristian zis Fantomel (intermediarul), cei doi inculpați în acest dosar, au fost plasați sub control judiciar. 

 

În această dimineață, procurorii clujeni au cerut sprijinul celor de la Direcția Generală Anticorupție ST Cluj în vederea efectuării unor percheziții de amploare la sediul Serviciului Rutier Cluj, de pe strada Albac, condus de comisarul șef Dan Crișan. 

Potrivit informațiilor obținute de Ziar de Cluj, anchetatorii cercetează infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din structura mai sus menționată (agentul Poptean Teodor, cu atribuții pe sechestrul auto) și existența unor complici de-ai acestuia. 

Cercetările sunt coordonate de către procurorul Amuscăliței Alin, din cadrul Parchetului de pe Tribunalului Cluj. 

„În această dimineață a fost demarată o acțiune, în colaborare cu cei de la DGA Cluj, într-un dosar în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu și trafic de influență. Dosarul este instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal  reglementate de Codul  de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi  care nu pot,  în nicio  situaţie, să  înfrângă  principiul  prezumţiei  de  nevinovăţie”, confirmă purtătorul de cuvânt al instituției, procuror Mihaela Sifiriac. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *