Justitie

EXCLUSIV: Mircea Rus, fostul șef al IPJ Cluj NU va fi propus pentru arestare. Procurorul DNA Cluj, Mihai Birtoc, s-a făcut de ”cacao”. Ca să se ”scoată”, i-a dat lui Rus control judiciar

Procurorul DNA Cluj, Mihai Birtoc, a mai dat o palmă la ”un rahat judiciar” cu ocazia falsului scandal de ieri când a dispus reținerea total abuzivă a fostului comandant al IPJ Cluj, Mircea Rus, împreună cu alți ofițeri de rang înalt din poliția clujeană.

Referatul procurorului DNA Cluj este atât de subțire că nu ar fi rezistat în fața unui judecător dacă DNA Cluj ar fi propus arestarea preventivă. Ca să mai spele din rușinea impulsivă cu care a acționat, procurorul DNA Cluj a dat control judiciar pentru Mircea Rus.

Întrebarea care se pune este cine a avut interes să distrugă imaginea și cariera unui polițist cu vechime și, mai ales, cine s-a temut de Mircea Rus într-atât de tare încât să-i facă ”o românească” atât de penibilă.

Să mai spunem că Mihai Birtoc, pe când era procuror la Judecătoria Cluj, a mai nenorocit imaginea unor profesori supercalificați din UMF Cluj, printre care și fostul rector Marius Bojiță, o personalitate a farmacologiei românești.

Inteligentul procuror a dispus și atunci REȚINEREA celor cinci profesori de top pentru ABUZ în SERVICIU, pentru o tâmpenie de curs de specializare post-universitară a farmaciștilor la care nu se prezentaseră toți cei înscriși.

Același Mihai Birtoc are o altă ”performanță” în CV-ul său, când a dispus nearestarea autorului unei tâlhării cu violență, lucru care a dus mai apoi la un fapt îngrozitor: jefuitorul l-a ucis pe șeful Poliției din Vișeu.

Noi am înțeles că este un procuror #rezistac, un ”militant”, care a protestat față de deciziile de suspendare ale Laurei Codruța Kovesi, dar poate nu ar fi rău ca superiorii săi să se lămurească măcar ei înșiși, dacă domnul Birtoc e realmente competent în meseria sa, căci le-a distrus carierele altora, le-a călcat în picioare imaginea și viața cetățenilor, ca un mega-profesionist.