Anchete

EXCLUSIV! Mărturii CUTREMURĂTOARE: părinții lui Luca locuiau într-un sat din județul Sălaj; aveau probleme psihice și se băteau în fiecare zi

Scris de 2,821

Luca, un copil în vârstă de 9 ani a sfârșit după ce a fost omorât în bătaie de propria mamă – Sonia Maria Alb. Evenimentul tragic s-a petrecut sâmbătă seara în Cluj-Napoca. Jurnaliștii de la Ziarul de Sălaj au intrat pe firul evenimentelor și au aflat în exclusivitate povestea de viață a celor doi soți și a copiilor. 

Luca și fratele său geamăn, David, s-au născut la Spitalul Județean de Urgență Zalău în anul 2010 din părinții Sonia Maria Alb și Claudiu Baciu. Imediat după ce au fost născuți, Luca și fratele său au fost preluați de cei de la DGASPC și transferați alături de mama sa la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei unde au stat timp de șase luni. În anul 2011, Sonia, mama copilului, decide să divorțeze de Claudiu, motivând că acesta bea foarte mult și că este agresiv. Copiii au ajuns apoi la un asistent maternal din cadrul DGASPC, mama acestora mutându-se între timp în Cluj-Napoca. Doi ani, din 2011 până în 2013 Luca și David au fost în grija asistentului maternal din județul Sălaj. În 2013 mama acestuia a solicitat transferul băieților la Cluj-Napoca, pe motiv că și-a schimbat domiciliul. Cei de la DGASPC susțin însă că în perioada 2011 – 2013 Sonia, mama lui Luca, îl vizita des pe acesta.

Sonia și Claudiu, părinții lui Luca și David s-au cunoscut într-un centru de plasament din județul Cluj. Au ajuns apoi în Sălaj, în satul Gălășeni din comuna Cuzăplac unde și-au achiziționat o casă dărăpănată pe un vârf de deal, puțin mai retras de centrul satului. 

Cei doi soți sunt cunoscuți însă cu grave probleme de comportament. Mai mult, cei din Primăria Cuzăplac susțin că ambii părinți au probleme psihice și chiar sunt încadrați cu grad de handicap. Cei care îi cunosc ne-au relatat mărturii ȘOCANTE. 

Nu era zi în care să nu se bată între ei, spune un localnic. Sătenii susțin că la familia Baciu din Gălășeni era ziua și bătaia. Interesant este faptul că nu doar Claudiu era agresiv, ci și mama lui Luca. Între cei doi existau zilnic certuri și scandaluri.

Primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop, mărturisește că de multe ori s-a intervenit între cei doi soți cu Poliția, pentru că nimeni nu putea aplana scandalul, astfel că era nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Cele mai multe certuri și bătăi erau cauzate de neînțelegerile din familie și sunt puse de cei care i-au cunoscut pe seama problemelor psihce ale celor doi. Uneori, recunosc sătenii, tatăl lui Luca mai și consuma alcool. 

Din anul 2013 Claudiu Baciu nu a mai ținut legătura cu mama copiilor.  

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 15 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 16 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE