Anchete

EXCLUSIV! Mărturii CUTREMURĂTOARE: părinții lui Luca locuiau într-un sat din județul Sălaj; aveau probleme psihice și se băteau în fiecare zi

Luca, un copil în vârstă de 9 ani a sfârșit după ce a fost omorât în bătaie de propria mamă – Sonia Maria Alb. Evenimentul tragic s-a petrecut sâmbătă seara în Cluj-Napoca. Jurnaliștii de la Ziarul de Sălaj au intrat pe firul evenimentelor și au aflat în exclusivitate povestea de viață a celor doi soți și a copiilor. 

Luca și fratele său geamăn, David, s-au născut la Spitalul Județean de Urgență Zalău în anul 2010 din părinții Sonia Maria Alb și Claudiu Baciu. Imediat după ce au fost născuți, Luca și fratele său au fost preluați de cei de la DGASPC și transferați alături de mama sa la Centrul de Plasament din Cehu Silvaniei unde au stat timp de șase luni. În anul 2011, Sonia, mama copilului, decide să divorțeze de Claudiu, motivând că acesta bea foarte mult și că este agresiv. Copiii au ajuns apoi la un asistent maternal din cadrul DGASPC, mama acestora mutându-se între timp în Cluj-Napoca. Doi ani, din 2011 până în 2013 Luca și David au fost în grija asistentului maternal din județul Sălaj. În 2013 mama acestuia a solicitat transferul băieților la Cluj-Napoca, pe motiv că și-a schimbat domiciliul. Cei de la DGASPC susțin însă că în perioada 2011 – 2013 Sonia, mama lui Luca, îl vizita des pe acesta.

Sonia și Claudiu, părinții lui Luca și David s-au cunoscut într-un centru de plasament din județul Cluj. Au ajuns apoi în Sălaj, în satul Gălășeni din comuna Cuzăplac unde și-au achiziționat o casă dărăpănată pe un vârf de deal, puțin mai retras de centrul satului. 

Cei doi soți sunt cunoscuți însă cu grave probleme de comportament. Mai mult, cei din Primăria Cuzăplac susțin că ambii părinți au probleme psihice și chiar sunt încadrați cu grad de handicap. Cei care îi cunosc ne-au relatat mărturii ȘOCANTE. 

Nu era zi în care să nu se bată între ei, spune un localnic. Sătenii susțin că la familia Baciu din Gălășeni era ziua și bătaia. Interesant este faptul că nu doar Claudiu era agresiv, ci și mama lui Luca. Între cei doi existau zilnic certuri și scandaluri.

Primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop, mărturisește că de multe ori s-a intervenit între cei doi soți cu Poliția, pentru că nimeni nu putea aplana scandalul, astfel că era nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Cele mai multe certuri și bătăi erau cauzate de neînțelegerile din familie și sunt puse de cei care i-au cunoscut pe seama problemelor psihce ale celor doi. Uneori, recunosc sătenii, tatăl lui Luca mai și consuma alcool. 

Din anul 2013 Claudiu Baciu nu a mai ținut legătura cu mama copiilor.  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *