Justitie

EXCLUSIV Kelemen Hunor, mesaj pentru SRI și ÎCCJ: Comunitatea maghiară din România nu reprezintă o amenințare la SIGURANȚA NAȚIONALĂ!

Proaspăt reconfirmat pe funcția de conducere a UDRM, Kelem Hunor vorbește despre momentele în care SRI a interceptat membrii comunității maghiare, în baza unor mandate de SIGURANȚĂ Națională. Potrivit acestuia, membrii UDMR nu fac subiectul unor amenințări pentru siguranța națională a României. 

Trebuie întrebaţi cei din SRI şi din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe cei care dau aceste mandate (n.red. mandat de interceptare pe siguranţă naţională). Eu habar nu am de ce s-a dat un astfel de mandat în cazul Annei Horvath şi nu ştiu de ce se dau aceste mandate de interceptare pentru siguranţă naţională pentru membrii comunităţii maghiare din România. Eu cred că maghiarii din România, comunitatea noastră, nu reprezintă un factor de risc la adresa securităţii naţionale. În nici un caz. Acest lucru nu-l pot accepta. Suntem cetăţeni loiali, plătim taxe, aşteptăm respect şi aşteptăm ca drepturile noastre să fie aplicate. În rest, nu ştiu ce fac oamenii de acolo pentru că nu vorbim de o instituţie transparentă, dar dumneavoastră presa poate aveţi acces şi la informaţii pe care noi nu putem să le primim”, a explicat Kelemn Hunor. 

Mai mult, Kelemen Hunor garantează pentru nevinovăția Annei Horvath, fostul viceprimar al Clujului pe care DNA Cluj a trimis-o în judecă pentru trafic de influență. 

„Eu din prima clipă eram convins că doamna Horvath Anna nu a făcut nimic din ceea ce se spunea în acest dosar. Ea este un om corect, un om cinstit, cu o experienţă foarte mare. O cunosc de când era elevă la Miercurea Ciuc. Desigur, ea şi-a dat atunci demisia din funcţia de viceprimar fiindcă a zis „Domnule, nu vreau să fie afectat imaginea noastră, a voastră, a UDMR-ului, mai mult decât este” şi s-a retras din această funcţie. Sunt convins că decizia finală va fi una corectă, am văzut la ultimul termen ce a cerut judecătorul şi sunt convins că adevărul va triumfa”, a mai precizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *