In vizor

EXCLUSIV Deținuții din Penitenciarul Gherla, scăpați de sub control. S-au înjunghiat cu cuțite improvizate!

Scris de 59,828

Conducerea Penitenciarului Gherla devine tot mai ineficientă pe zi ce trece. În ultima perioadă au fost efectuate mai multe percheziții atât la deținuți cât și la angajații penitenciarului. Și nu, plângerile nu vin de la Cluj, ci de la Mureș, Iași, Botoșani. Mai multe structuri de anchetă din țară au primit denunțuri, pe care le-au probat prin percheziții, cu privire la infracțiunile care se comit în ceea ce trebuia să fie o instituție de reabilitare: evaziuni fiscale, telefoane la discreție, înșelăciuni prin metoda Accidentul, spălare de bani, mită și multe altele! În fruntea conducerii Penitenciarului Gherla a venit un director de la Baia Mare, slab pregătit – spun sursele, comisarul şef de poliție penitenciară Iulian Marin ȚIPLE(foto principal).

În cursul zilei de ieri, pe fondul unor discuții, doi deținuți și-au confecționat arme albe și s-au înjunghiat reciproc! Poliția Gherla a fost sesizată și face cercetări cu privire săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe. Asta în vreme ce incidentul era demn și de tentativă de omor!

„La data de 20 iunie a.c., Poliția municipiului Gherla a fost sesizată cu privire la o altercație fizică care ar fi avut loc în cursul aceleiași zile, în jurul orei 17.10, într-o camera a Penitenciarului Gherla în care erau cazați mai mulți bărbați. A fost constituită o echipă de cercetare formată din polițiștii municipiului Gherla, deplasată la locul sesizat, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Din primele verificări, s-a constatat că într-o camera de deținere, patru bărbați au participat la o stare conflictuală. La un moment dat, unul dintre aceștia ar fi intenționat să utilizeze un obiect înțepător improvizat, dar a fost deposedat de ceilalți participanți la altercația fizică. Ulterior, după deposedarea de respectivul obiect, un tânăr de 23 ani l-ar fi înțepat pe acesta, fiind astfel transportat la o unitate medicală pentru acordarea ingrijirilor de specialitate. Cauzele și împrejurările în care a avut loc agresiunea fizică urmează a fi cercetate în continuare, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, confirmă cei de la IPJ Cluj. 

Săptămâna trecută, un alt deținut a fost găsit mort în celulă. S-a spus atunci despre acesta că ar avea probleme psihice.

Toate aceste incidente petrecute într-un timp foarte scurt confirmă temerile pe care angajații din Penitenciarul Gherla le au cu privire la propria lor siguranță. Problemele cele mai des sesizate către conducerea insituției sunt deseori ignorate. Faptul că doi deținuți au reușit să își confecționeze arme albe cu care s-au atacat arată că un astfel de conflict, dacă nu este soluționat exemplar, va încuraja acțiunile de violență inclusiv asupra personalului. 

Sursele Ziar de Cluj susțin că unul dintre cei doi deținuți a și încercat în acestă dimineață să se spânzure!

Vezi și: Al patrulea val de percheziții la Penitenciarul Gherla. Deținuții încalcă legea după bunul plac

 Citește și: 

Citește și: Angajat al Penitenciarului Gherla, propus pentru arest preventiv pentru MITĂ într-un dosar cu trafic de etnobotanice pentru deținuți

Al treilea val de percheziții la PENITENCIARUL GHERLA. Deținuții dădeau țepe prin metoda ACCIDENTULULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 1 hour Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE