Justitie

EXCLUSIV Denunțul unui șef de post, proaspăt transferat, în colaborare cu DGA CLUJ. Mascații l-au săltat pe șpăgar!

Politiștii de la DGA Cluj au efectuat percheziții la mai multe persoane din comuna Râșca, în urma unui denunț formulat de șeful de post din comună. Potrivit surselor Ziar de Cluj,  agentul principal de poliție Andrei-Cosmin MOCAN, transferat de la Poliția Rurală Aghireșu, a formulat un denunț la Direcția Generală Anticorupție Cluj, prin care arătat că Teodor Lăpuște (pădurar în cadrul Ocolului Silvic Gilău) și încă un complice de-al acestuia i-au oferit sume de bani pentru ca acesta să ignore infracțiunile silvice pe care aceștea le comiteau. Cei doi bărbați care l-au abordat pe polițist se ocupau cu exploatarea și valorificarea masei lemnoase. 

Polițistul Mocan a denunțat de îndată acțiunile acestora și cei de la DGA Cluj au reușit să probeze că Lăpuște a încercat să îl mituiască pe denunțator. Pe 8 mai, autoritățile au descins la locuințele celor doi și au condus mai multe persoane la audieri. 

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Tribunalului Cluj, care au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru pădurarul de la Gilău. Teodor Lăpuște rămâne cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată. 

Teodor Lăpuște ar fi încercat să îl mituiască pe polițistul Mocan cu suma de 1500 de lei, pentru ca acesta să nu ia masuri legale împotriva sa și a complicilor săi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *