Din oras

EXCLUSIV / De ce fondatorul SUPERBET, Sacha Dragic, nu a intrat (inca) in actionariatul Untold. Plus: ce va fi la Untold Dubai

O stire interesanta bubuia la inceputul anului in mediul de business si anume ca Mozaik Investments, un fond de investiţii lansat în 2019, prin parteneriatul dintre fondatorul SuperBet, Sacha Dragic, un veteran în private equity, Roland Haas, şi un fost bancher, M&A, Vlad Buşilă, ar fi cumpărat un pachet minoritar de acţiuni la Untold Universe, cel mai mare jucător de pe piaţa de entertainment din estul Europei, care se ocupă, printre altele, de organizarea festivalurilor Untold şi Neversea.

Apoi, pauza. Nu s-a mai intamplat nimic. In actionariatul firmelor lui Buta nu a fost operata nicio modificare. Controversa a fost amplificata si mai tare de faptul ca Sacha Dragic, fondatorul Superbet, nu a participat anul acesta la Untold.

In trecut, Buta a mai incercat sa „marite” Untoldul la cativa milionari din Cluj si Bucuresti, dar niciunuia nu i-a placut cu ce cifre venea Buta la masa, atat ca pretentii, cat si ca perspective de profit.

Am fost asadar curiosi sa vedem ce s-a intamplat: a picat parteneriatul?

Pentru lamuriri, am vorbit cu Vlad Buşilă, unul dintre partenerii Mozaik Investments, care ne-a spus ca intrarea in Untold ca actionar minoritar este inca pe masa, doar ca nu a venit avizul de la Consiliul Concurentei. De la Vlad Buşilă am obtinut insa o noua informatie: participarea Mozaik in consortiul de firme Untold va fi de 15 la suta.

(Vlad Busila – foto)

Asa cum am aflat de la surse apropiate lui Dragic, rolul Mozaik va fi de finantator, caci la cascaval Buta nu sta asa bine. Despre ce suma vorbim? Buşilă nu a vrut sa ne dezvalui acest amanunt, dar, cel mai probabil, avand in vedere ca e vorba de doar 15 la suta, cel mai probabil nu vor fi mai mult de 4 milioane de euro.

Vlad Buşilă ne-a dezvaluit ca intentia Mozaik, atunci cand va fi partener in firma lui Buta, este ca Untold sa devina un brand global, „asa cum merita” si ca prima incercare va fi in februarie 2024 la Expo Dubai, unde Untold va tine prima editie internationala.

Pe siteul untold.ae, Buta a inceput deja sa „pescuiasca” dupa musterii.

Un detaliu la fel de interesant aflat de la Busila este ca si in Dubai, ca si la Cluj, Brasov si Constanta, Untoldul se va baza pe capusarea statului, primind subventii de la Emiratele Arabe Unite.

Vom fi foarte cruiosi cum se va pupa cultura LGBT a Untold si apetenta festivalierilor pentru droguri cu preceptele musulmane.