In vizor

EXCLUSIV Curtea de Apel a decis, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizarea si deszapezirea Clujului

Curtea de Apel Cluj a dispus, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizare stradala si deszapezire, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Instanta a respins plangerile formulate de primaria Cluj-Napoca si Asocierea RER ESO SA, impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, pe care a mentinut-o in intregime.

“Respinge plangerile formulate de catre petentii Mun.Cluj-Napoca si Asocierea SC RER ESO SA, SC RESSA, SC RER ES SRL si SC RER ESG SRL impotriva deciziei CNSC nr. 2466/C8/2754,2764,2767 din 27.08.2014 pe care o mentiune in intregime. Obliga petentele sa achite intimatei CSBV SA cate 6836,43 lei, cheltuieli de judecata. Definitiva. Pronunatata in sedinta publica din 15.XII.2014”, este solutia pe scurt a instantei clujene.

Cu alte cuvinte, primaria este obligata sa reia procedura de achizitie publica pentru concesionarea serviciilor de salubrizare stradala si deszapezire. Licitatia este blocata de luni de zile.

Istoria unei licitatii ratate

Societatea Supercom este cea care a castigat, initial, contractul pentru salubtizare si deszapezire, insa dupa contestatie, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea licitatiei. Motivul: compania castigatoare nu ar fi indeplinit conditiile impuse in caietul de sarcini, mai exact cifra de afaceri nu era de 100 de milioane de euro.
In vara acestui an, primaria a reevaluat ofertele si a anuntat alti castigatori. Pentru lotul 1 – Asocierea RER Ecologic Oradea si Retim Galati, pentru lotul 2 – RER Ecologic Buzau si RER Ecologic Bucuresti.
Potrivit noii evaluari, in Sectorul I – Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund, zona centrala – adica circa 80% din oras, trebuia sa opereze RER Ecologic Service Oradea, care face parte din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a detinut monopul deseurilor in capitala. Societatea ii are drept asociati persoanele juridice RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL (controlata de  R.R.R. GMBH REMMERT RECYCLING ROMANIA),  Administrarea Domeniului Public SA si Consiliul Local al Municipiului Oradea. Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei si profit de 4 milioane de lei.
In Sectorul II – Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni,  zona centrala –  circa 20% din oras,trebuia sa opereze SC RER Ecologic Service Buzau, controlata de RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL si Consiliul Local al municipiului Buzau.

Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei si profit de 3 milioane de lei.

In acest caz, firmele Rosal, Bantner, Veres si Romprest au contestat rezultatul licitatiei, din cauza pretului pentru serviciile oferite de cele doua asocieri, care ar fi sub pretul pietei.Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, in 27 august, anularea licitatiei pentru salubrizare. Decizia CNSC a fost atacata de primarie, insa hotararea judecatoreasca de astazi a dat castig de cauza CNSC.

In tot acest timp, Emil Boc a sustinut ca primaria s-a aflat la mijloc, intre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), care mentiona ca se aplica o anumita lege, si CNSC, care vorbea despre o alta lege.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *