In vizor

EXCLUSIV Curtea de Apel a decis, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizarea si deszapezirea Clujului

Scris de 548

Curtea de Apel Cluj a dispus, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizare stradala si deszapezire, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Instanta a respins plangerile formulate de primaria Cluj-Napoca si Asocierea RER ESO SA, impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, pe care a mentinut-o in intregime.

“Respinge plangerile formulate de catre petentii Mun.Cluj-Napoca si Asocierea SC RER ESO SA, SC RESSA, SC RER ES SRL si SC RER ESG SRL impotriva deciziei CNSC nr. 2466/C8/2754,2764,2767 din 27.08.2014 pe care o mentiune in intregime. Obliga petentele sa achite intimatei CSBV SA cate 6836,43 lei, cheltuieli de judecata. Definitiva. Pronunatata in sedinta publica din 15.XII.2014”, este solutia pe scurt a instantei clujene.

Cu alte cuvinte, primaria este obligata sa reia procedura de achizitie publica pentru concesionarea serviciilor de salubrizare stradala si deszapezire. Licitatia este blocata de luni de zile.

Istoria unei licitatii ratate

Societatea Supercom este cea care a castigat, initial, contractul pentru salubtizare si deszapezire, insa dupa contestatie, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea licitatiei. Motivul: compania castigatoare nu ar fi indeplinit conditiile impuse in caietul de sarcini, mai exact cifra de afaceri nu era de 100 de milioane de euro.
In vara acestui an, primaria a reevaluat ofertele si a anuntat alti castigatori. Pentru lotul 1 – Asocierea RER Ecologic Oradea si Retim Galati, pentru lotul 2 – RER Ecologic Buzau si RER Ecologic Bucuresti.
Potrivit noii evaluari, in Sectorul I – Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund, zona centrala – adica circa 80% din oras, trebuia sa opereze RER Ecologic Service Oradea, care face parte din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a detinut monopul deseurilor in capitala. Societatea ii are drept asociati persoanele juridice RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL (controlata de  R.R.R. GMBH REMMERT RECYCLING ROMANIA),  Administrarea Domeniului Public SA si Consiliul Local al Municipiului Oradea. Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei si profit de 4 milioane de lei.
In Sectorul II – Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni,  zona centrala –  circa 20% din oras,trebuia sa opereze SC RER Ecologic Service Buzau, controlata de RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL si Consiliul Local al municipiului Buzau.

Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei si profit de 3 milioane de lei.

In acest caz, firmele Rosal, Bantner, Veres si Romprest au contestat rezultatul licitatiei, din cauza pretului pentru serviciile oferite de cele doua asocieri, care ar fi sub pretul pietei.Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, in 27 august, anularea licitatiei pentru salubrizare. Decizia CNSC a fost atacata de primarie, insa hotararea judecatoreasca de astazi a dat castig de cauza CNSC.

In tot acest timp, Emil Boc a sustinut ca primaria s-a aflat la mijloc, intre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), care mentiona ca se aplica o anumita lege, si CNSC, care vorbea despre o alta lege.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 2 hours PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 3 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 5 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 6 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 7 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 8 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 10 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 10 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 11 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 12 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE