In vizor

EXCLUSIV Curtea de Apel a decis, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizarea si deszapezirea Clujului

Scris de 548

Curtea de Apel Cluj a dispus, astazi, reluarea licitatiei pentru salubrizare stradala si deszapezire, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. Instanta a respins plangerile formulate de primaria Cluj-Napoca si Asocierea RER ESO SA, impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, pe care a mentinut-o in intregime.

“Respinge plangerile formulate de catre petentii Mun.Cluj-Napoca si Asocierea SC RER ESO SA, SC RESSA, SC RER ES SRL si SC RER ESG SRL impotriva deciziei CNSC nr. 2466/C8/2754,2764,2767 din 27.08.2014 pe care o mentiune in intregime. Obliga petentele sa achite intimatei CSBV SA cate 6836,43 lei, cheltuieli de judecata. Definitiva. Pronunatata in sedinta publica din 15.XII.2014”, este solutia pe scurt a instantei clujene.

Cu alte cuvinte, primaria este obligata sa reia procedura de achizitie publica pentru concesionarea serviciilor de salubrizare stradala si deszapezire. Licitatia este blocata de luni de zile.

Istoria unei licitatii ratate

Societatea Supercom este cea care a castigat, initial, contractul pentru salubtizare si deszapezire, insa dupa contestatie, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea licitatiei. Motivul: compania castigatoare nu ar fi indeplinit conditiile impuse in caietul de sarcini, mai exact cifra de afaceri nu era de 100 de milioane de euro.
In vara acestui an, primaria a reevaluat ofertele si a anuntat alti castigatori. Pentru lotul 1 – Asocierea RER Ecologic Oradea si Retim Galati, pentru lotul 2 – RER Ecologic Buzau si RER Ecologic Bucuresti.
Potrivit noii evaluari, in Sectorul I – Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund, zona centrala – adica circa 80% din oras, trebuia sa opereze RER Ecologic Service Oradea, care face parte din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a detinut monopul deseurilor in capitala. Societatea ii are drept asociati persoanele juridice RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL (controlata de  R.R.R. GMBH REMMERT RECYCLING ROMANIA),  Administrarea Domeniului Public SA si Consiliul Local al Municipiului Oradea. Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei si profit de 4 milioane de lei.
In Sectorul II – Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni,  zona centrala –  circa 20% din oras,trebuia sa opereze SC RER Ecologic Service Buzau, controlata de RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL si Consiliul Local al municipiului Buzau.

Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei si profit de 3 milioane de lei.

In acest caz, firmele Rosal, Bantner, Veres si Romprest au contestat rezultatul licitatiei, din cauza pretului pentru serviciile oferite de cele doua asocieri, care ar fi sub pretul pietei.Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, in 27 august, anularea licitatiei pentru salubrizare. Decizia CNSC a fost atacata de primarie, insa hotararea judecatoreasca de astazi a dat castig de cauza CNSC.

In tot acest timp, Emil Boc a sustinut ca primaria s-a aflat la mijloc, intre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), care mentiona ca se aplica o anumita lege, si CNSC, care vorbea despre o alta lege.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 8 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 18 hours Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 19 hours Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 19 hours Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 21 hours Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 2 days In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 days In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 days In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 days Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
Citește și...
Recomandările redacției