Anchete

EXCLUSIV! Boc, bun de plata pentru gestul sau prostesc! Instanta a stabilit la 23,2 MILIOANE de euro despagubirile pentru pamantul omului de afaceri Sile Puscas, expropriat abuziv

Ei bine, aceasta stire pe care Ziar de Cluj v-o prezinta in exclusivitate poate fi inceputul sfarsitului pentru primarul Emil Boc: O instanta judecatoreasca a stabilit azi ceea ce Ziar de Cluj a PREVAZUT acum cateva luni: ca Emil Boc a bagat fara temei Orasul intr-un razboi stupid si abuziv cu omul de afaceri Sile Puscas, proprietarul Platinia si dezvoltator imobiliar de calibru, atunci cand Boc i-a expropriat acestuia un teren ce însuma 12.095 de metri pătrați, situat intr-o zona foarte valoroasa in cartierul Zorilor.

In nesimtirea lui de primar ingamfat, obisnuit sa considere Clujul drept tarlaua sa, Boc i-a „arestat” lui Sile Puscas terenul oferindu-i drept „despagubiri” un mizilic: 10 milioane de lei, obligandu-i politic si moral si pe consilerii locali sa ii legitimeze prin vot abuzul.

10 milioane de lei? Ca si cum terenul acela ar fi fost o ograda oarecare, nu un teren cu mega potential imobiliar.

Pe la radiourile de casa, Boc si-a „justificat” gestul, scotand argumente emotionale de doi bani, numai bune pentru armata de bocalai care il tot voteaza si sustin in abuzurile sale: ca el vrea sa faca un parc (desi terenul e prea mic pentru un parc la standarde corecte), ca trebuie sa se termine cu era imobiliarilor care construiesc unde vor (desi terenul era proprietate privata si, oricum, Boc a aprobat de atunci tuturor milionarilor de casa proiecte de sute de apartamente), ca el stie ce face.

Dar Boc a gresit grav de tot intrand in razboi cu omul de afaceri Sile Puscas, chiar declarandu-i cocoseste razboi in public.

Iar azi a venit „factura”.

O instanta judecatoreasca a stabilit azi ca Primaria lui Boc, recte Municipiul Cluj-Napoca, adica CETATENII, trebuie sa il despagubeasca pe omul de afaceri nu cu 10 milioane de lei, ci cu 113 801 371 lei, echivalentul a 23,2 MILIOANE EURO! Emil Boc a luat o lopata juridica in cap, problema e insa alta: nu nesimtitul de Boc va plati pentru impulsivitatea si incapatanarea sa stranie de a-i confisca terenul omului de afaceri, ci CETATENII, caci banii astia vor fi luati din bugetul Clujului, bani ce ar fi putut fi folositi pentru investitii, crese, scoli!

Mai e ceva. Pentru ca ambele parti vor ataca si aceasta sentinta, Boc ca sa mai castige timp inca 3-4 luni, Puscas pentru ca nu a primit SI despagubiri pentru prejudiciile comerciale create de imposibilitatea utilizarii terenului, este foarte posibil ca o instanta superioara sa considere ca, pe langa suma deja alocata, Puscas trebuie sa primeasca inca cateva zeci de milioane de euro daune. De ce? Pentru ca, prin exproprierea abuziva si fara temei (parcul nu s-a realizat si este o aberatie ca investitie fiind prea mic), Puscas a fost impiedicat sa construiasca pe acel teren si sa genereze profit pentru firma sa, nu de alta, dar el chiar cu asta se ocupa: cu edificarea de ansambluri imobiliare si cladiri de business, activitate dovedibila si din care a scos profit si a platit tone de taxe Statului in trecutul recent.

Asa cum arata lucrurile, odata cu sosirea sentintei definitive, Boc este pasibil si de un dosar penal, alaturi de ilustrii consilieri locali care l-au sustinut in demersul sau cretin! Aici nu mai poate juca nicio carte penibila din trecut, sa mai minta ca vine Ikea sau sa bata toba la meciurile Simonei Halep, aici trebuie sa plateasca pentru ca si-a batut joc de averea clujenilor, si nu oricum, ci pe zeci de milioane de euro.

Iata si sentinta, ca sa nu fie vorbe:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a SC F SA, invocată în dosar nr. 1879/117/2022, ca rămasă fără obiect. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului CLM C-N, invocată în dosar nr. 4684/117/2019 (dosar la care s-a trimis dos. nr. 1879/117/2022 ca urmare a admiterii excepţiei litispendenţei). Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC F SA, continuată de SC PSC I SA, în contradictoriu cu pârâtul CLM C-N, obiect al dosarului nr. 4684/117/2019, ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC F SA, continuată de SC PSC I, în contradictoriu cu pârâţii UAT M C-N şi LIB SA, obiect al dosarului nr. 4684/117/2019, şi în consecinţă:

Stabileşte despăgubirea în sumă de 113 801 371 lei pentru terenurile expropriate, înscrise în prezent în CF 340693 C-N,nr. cadastral 340693, şi obligă pârâta UAT M C-N, în calitate de expropriator, la plata către reclamanta SC PSC I SA a diferenţei dintre această sumă şi suma de 10 911 765 lei stabilită drept despăgubire prin Hotărârile de stabilire a despăgubirilor nr. 1/28.12.2020, 2/28.12.2020 şi 3/28.12.2020, emise de M C-N – CPA Legii nr. 255/2010 CL C-N. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta LI B SA în contradictoriu cu pârâţii UAT M C-N, CL al M C-N şi SC F SA, înregistrată sub nr. 2903/117/2021, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03.11.2022.

Hai, DNA Cluj, ca se poate! Indrazniti! E prea groasa ca sa o mai bagati sub pres!