Justitie

EXCLUSIV Avram Gal, prima reacție după măsura DNA: „Eu nu înțeleg de ce partenerul meu a formulat acel DENUNȚ (…) mi-a mai dat două miliarde pe o fundație creștină, dar eu am făcut donații de banii ăia. Am toate documentele”

Scris de 185

Candidatul ALDE la primăria Câmpia Turzii, Avram Gal, este în atenția procurorilor într-un dosar de proporții în care se anchetează spăgile pentru comenzile UNIFARM. Procurorii susțin că Avram Gal ar fi luat o mită de peste 400.000 de lei „ lăsându-l să creadă pe reprezentantul unei firme private că ar avea influență asupra funcționarilor UNIFARM, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă”. Ziar de Cluj a stat de vorbă cu acesta, la câteva ore de la plasarea lui sub control judiciar. Politicianul susține că măsura poate fi una politică și că a aflat că partenerul său de afaceri a formulat un denunț împotriva lui, fără să înțeleagă de ce. 

„Eu am vrut să declar tot la audieri. Avocata mea de la București mi-a spus să nu uzez acest drept până nu vedem tot dosarul. Ea a și făcut cerere să i se comunice probatoriul care are legătură cu mine. Ideea e în felul următor: soția mea lucrează la o companie de farmaceutice, iar la dosar m-a denunțat chiar partenerul meu de afaceri . Procurorul de caz a stabilit să nu părăsesc Câmpia Turzii și să nu mă întâlnesc cu oamenii de la UNIFARM, dar eu nu cunosc niciun angajat de la compania respectivă oricum. N-am numerele lor de telefon măcar.

Eu am fost chemat la DNA în 18 august, exact după ce mi-am depus candidatura pentru funcția de primar la Câmpia Turzii. Eu ce să mai zic? Vă spun din tot sufletul că eu sunt un om serios și nu pot să mai zic altceva. O să vedeți că demonstrez că sunt total nevinovat. Eu nu aveam cum să fac niciun trafic de influență la București la UNIFARM unde nu cunosc pe nimeni.

M-a denunțat un partener de-al meu de pe o firmă de medicamente unde soția mea este reprezentant comercial pe Transilvania. Soția mea lucrează la o firmă care a vândut măști la UNIFARM. Nici nu știu cât am voie să spun din dosar, sincer.

M-au chemat și m-au întrebat „domnule, dai declarați?”, am zis nu. Așa am devenit suspect, inculpat și m-au pus pe control judiciar că mi-au zis că dacă nu dau declarații nu am voie să iau legătura cu denunțătorul și alte persoane. Ăla a zis că mi-a dat niște bani, ce să vă zic. Eu sunt proprietarul la ABC News Transilvania. Eu am am un contract de un miliard și ceva cu BIOMEDICA, o companie din Ploiești. Denunțătorul zice că de fapt acel un miliard pe care eu am contract de publicitate mi l-a dat cumva că nu trebuia pentru publicitate ci șpagă pentru trafic de influență.

Eu, împreună cu denunțatorul și cu un partener neamț am făcut un business în care noi am vândut, de fapt el a vândut că el era firma acreditată, unul a adus marfa, unul cu avioanele, în fine, nu contează. El are doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare și mai are o condamnare sub supraveghere de vreo trei ani. Au pus presiune pe el probabil și de asta m-a denunțat. L-a întrebat și avocata mea că doar a făcut bani împreună cu mine, de ce a făcut denunțul. El a zis că nu a mai putut să doarmă noaptea. L-a întrebat avocata că la cine l-am trimis la Unifarm și el a răspuns că nu la o persoană, ci la companie în general.

Pe om în cheamă BOGDAN CRĂCIUNOIU, dar el a mai băgat pe cineva în pușcărie, pe un doctor la care i-a dat două mii de lei(n.red DR. Alexandru Băloi – „Recunosc faptul că în perioada 2014 – 2015, am primit mai multe sume de bani de la domnul Bogdan Crăciunoiu pentru a-i înlesni plata unor facturi restante pentru firma S.C. Dyomedica Serv.”).

Fac o chestie corectă și mă trezesc exact în campanie cu povestea asta. Ei mă puteau pune inculpat și să mă aresteze. Dar despre ce vorbim? Eu pot să dau mâine o declarație și să susțin că am dat mită pentru un trafic de influență. Vi se pare normal ca doar în baza unui astfel de denunț să salte procurorii pe careva? Că doar asta e proba, denunțu lui. 

Contractele pe care le am eu cu el sunt valabile și au fost respectate cu punct și virgulă. I-am oferit publicitate pe ABC NEWS Transilvania, la fiecare știre apare exact cum m-am înțeles cu el atunci când am semnat contractul. Cum poți să spui că banii ăia sunt mită. Dacă nu prestam nimic mai zicem, dar așa pot să aresteze orice jurnalist. 

Voi prezenta 1.200 de pagini cu dovada că am respectat contractul, trăznile-ar. Pe alea cine mi le plătește? Ceilalți două miliarde mi i-a dat pe o fundație creștină și le-am arătat exact ce am făcut cu banii: am făcut donații și o grămadă de lucruri pozitive. Intrați pe net să vedeți că în pandemie nu a făcut nimeni nimic, stăteau toți ascunși ca șobolanii și eu făceam donații. Căutați ”Gal Avram” și ”donații” să vedeți de fundația New Life International Evangelical Association.

Ce oameni… Eu cred că a fost forțat. DNA îl caută pe Ionel ăla de la Unifarm și ăla nu lua bani de la nimeni. Eu așa cred. Ei sunt disperați și atunci încearcă tot felul. Or fi zis că Gal Avram poate fi un brand, candidat la primărie, hai să facem ceva cu ăsta. Păi să te bazezi tu pe denunțul unui prost, a unuia cu antecedente penale? Ce credibilitate are el? Mie toți banii pe care mi i-a dat i-am trecut înclusiv în declarația de avere din 17 august de la Biroul Electoral. Eu un cent nu am luat fără acte. E partenerul meu, trăzni-l-ar, prietenul meu, nu un dușman. Mi-e milă de el că eu cred că a fost forțat. A declarat niște lucruri care sunt în defavoarea lui total”, explică Avram Gal. 

Încă un dosar pentru șpagă, tot la DNA Structura Centrală

Avram Gal susține că nu este prima dată când are tangențe cu procurorii de la București și că a mai fost audiat într-un dosar în preajma alegerilor locale din 2012. 

„Nu știu cum se întâmplă dar eu tot așa pățesc. Acum opt-nouă ani am mai fost inculpat într-un dosar al DNA BUCUREȘTI pentru șpaga cu Dan Diaconescu, directorul Spitalului Malaxa, Axinte de la Vacanța mare și ceva rrom care mergea pe la televizor să îl ponegrească pe âla de la Malaxa. Am fost la audieri și nici până azi nu am mai auzit de acel dosar. Eu chiar tot așa o pățesc. Când vin alegerile mă cheamă ăștia la audieri pe tot felul de situații. Ce treabă să am eu cu luatul șpăgii. În dosarul ăla cică Diaconescu a luat 1.000 de euro. Păi Dan Diaconescu era om de 1.000 de euro, când el de atât băga benzină?

Deci, eu sunt sub control judiciar, pe mine nu mă deranjează măsura că oricum nu îi cunosc pe ăia de care procurorul mi-a zis să nu iau legătura. Mi-a zis avocata ca dacă vreau putem să contestăm măsura. N-au decât să își facă ancheta linistiți. Eu am cum să dovedesc că sunt nevinovat”, a mai explicat politicianul de la ALDE. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE