Rautacisme

Excesul prelungirii Sărbătorilor dăunează grav muncii funcționarului public

Majoritatea clujenilor, angajați ai statului, legal, sunt liberi în data de 24 ianuarie. La sfârșitul anului 2016, Klaus Iohannis, în timpul președinției a promulgat legea de modificare a Codului Muncii, iar 24 ianuarie a devenit sărbătoare legală și zi nelucrătoare. Cu speranță și încredere, bugetarii au mizat și pe ziua de 25 liberă, însă Guvernul le-a tăiat entuziasmul. 25 Ianuarie nu este luată în considerare de către Guvern ca zi liberă.

Prelungirea Sărbătorilor legale a luat amploare în țară, făcându-se chiar un exces în acest sens. În timp ce firmele private muncesc pentru a putea păstra un echilibru, bugetarii își prelungesc vacanțele ca și cum nu ar fi nevoie de ajutorul lor.

Astăzi, fiind sărbătoare legală liberă, în Cluj nicio instituție publică nu funcționează, cu excepția spitalelor. Probabil nici mâine.

Începând de la unitățile poștale, până la taxe și impozite, pașapoarte s.a.m.d, totul este închis. Ca cetățean dacă ai lucruri de rezolvat urgent azi sau mâine, trebuie să ai în vedere că nu ai această posibilitate.

Stopăm virusul gripal în școli, dar îl răspândim în cluburi

Excesul de sărbătoare s-a răspândit și în educație. Nu erau de ajuns multele vacanțe, acum elevii mai primesc zile libere și când nu este nevoie. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a cerut Ministrul Educației suspendarea cursurilor în data de 25 ianuarie pentru a mai stopa virusul gripal. Mare tam-tam cu răspândirea virusului în școli, cu ținerea elevilor acasă pentru a nu se declanșa epidemia.

Totuși, în cluburi nu se răspândește virusul? Acum, cu ocazia acestor zile libere, cafenelele și cluburile sunt pline de elevi. Liceenii nu sunt așa de afectați de gripă și nici nu se îngrijorează că ar putea lua/răspândi virusul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *