Rautacisme

EXCEPȚIONAL! Usain Bolt, Coyote și Road Runner vor fi antrenați de funcționarii de la ANAF

Scris de 563

În caz că nu știați, funcționarii de la ANAF sunt supranumiți fulgerele finanțelor publice, usainii bolți ai lumii bugetarilor, supermenii și superfemeile ghișeelor. Acest renume le-a apărut de la viteza cu care prelucrează documentele contribuabililor. Citiți și vă minunați!  

Că instituțiile statului (nu) funcționează într-un mare hal o știm toți muritorii de rând care avem de-a face cu funcționarii sictiriți de la Primărie, Finanțe, Casa de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Teritorial de Muncă etc etc. Sunt toți niște amabili și niște drăguți că ai nevoie de o cutie de xanax și o cisternă de ceai de tei ca să stai calm când te prezinți cuminte în fața ghișeului, cu banii în mâna tremurândă de emoțiile colaborării cu statul.

Nu numai că mustesc de amabilitate și drăgălășenie funcționarii statului, dar și lucrează într-un ritm infernal. Usain Bolt e melc pe lângă ei, Coyote și Road Runner mai trebuie să facă training prin instituțiile statului să se ridice la nivelul bugetarilor de după ghișee.

Iată și de ce fac aceste afirmații oareșcum obraznice la adresa lor.

Dacă vă trece cumva prin minte stupida idee să vă schimbați domiciliul dintr-un județ în altul, să vă gândiți de două ori înainte să faceți asta. Nu de alta, dar trebuie să vă transferați și toate acareturile care țin de datoria supremă față de stat, acest dumnezeu al tuturor românilor. Adicătelea, cum ar veni, trebuie să vă mutați medicul de familie, dosarul de la Finanțe etțetera etțetera…Povestea legată de această din urmă problemă e cevaaa greu de descris în cuvinte. Trebuie să știți și că trebuie să completați un formular în TREI exemplare, să dați TREI copii după cartea de identitate și documentele locuinței. Cum, doar TREI? M-aș fi gândit că e nevoie de vreo ZECE că TREI sunt puține.

Știți cât le ia angajaților de la Finanțe din județul X în județul Y să transfere un dosar de contribuabil? FIX 45 DE ZILE POATE CHIAR MAI MULT!!!! Și știți de ce? Iată ce explicație are o tantică funcționară de la ANAF Cluj, căreia i-a sărit țandăra fix în creierul contribuabilului care a îndrăznit să întrebe umil, cu capul plecat în pământ: “Da’ de ce atâta de mult doamnă dragă, îl transcrieți pe papirus și preparați cerneală din sânge de dragon?”:

“Păi da’ știți că noi avem de căutat în arhivă, să vă găsim dosarul cu toată situația pe hârtie, să îl analizăm să vedem dacă aveți datorii, apoi să vă verificăm și în calculator și după aceea să îl trimitem prin Poștă? Credeți că așa repede merg lucrurile?”

Contribuabilul continuă cu o altă întrebare: “Dar totuși doamnă, 45 de zile? În ce lume trăiți? Suntem în anul 2018”

Și continuă “duamna” să se plângă că doar ei nu au bani să trimită dosarele cu firme de curierat, că poate să dureze și mai mult de 45 de zile dacă colegii din alte județe nu respectă termenele…Cum adică dacă nu respectă termenele? Că noi, fraierii, sclavii statului dacă întârziem ne penalizează.
În tot acest timp cât durează transferul, dacă aveți nenorocul să doriți să trebuiască să faceți vreo plată către ANAF, ei bine, surpriză, nu puteți, pentru că sunteți în zona crepusculară, in the middle of nowhere. Poate cam așa călătorește dosarul dintr-un județ în altul:

Sau poate merge singur, pe jos, ca Horea până la Viena sau poate îl trimit cu un autovehicul din Epoca de Piatră, ca al lui Fred Flintstone.

Le dorim pe această cale, mult succes funcționarilor drăgălași de la ANAF! Doamne ajută-le precum fac!ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 15 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 18 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 18 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 19 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 19 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 20 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE