FOTOGRAFILA

Excelenţa Sa Hiroshi Ueda, Ambasador al Japoniei în România, a parcat ca un cocalar pe trotuarul din faţa Primăriei Excelenţei Sale, Emil Boc

Joi, Excelenţa Sa, Maestrul şi Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a primit vizita Excelenței Sale Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România, în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Cu Parkingul municipalităţii, sau măcar curtea interioară a acesteia, la trei paşi de mers pe jos, până la locul întâlnirilor celor două Excelenţe, s-a ales varianta de „ne doare-n cur de voi, băi, populime” şi s-a parcat maşina ambasadorului pe trotuar.

Că dacă muşchii Excelenţei Sale, Maestrul Emil Boc, dau derogare de la lege, legea ia poziţia ghiocel şi zice „să trăiţi” – fix ca amărăşteanul de bonţidean local care la întrebarea dacă are de gând să amendeze şoferul, a bâguit: „e maşina Ambasadorului” (s-a simţit în glasul uluit de impertinenţa întrebării majuscula).

Să zică mulţumesc cel care a pus întrebarea că nu a fost legitimat şi amendat pentru păşit ilegal pe trotuar…

Revenind la durerea în cot faţă de populime a lui Emil Boc, de la lipsa sa de educaţie nu mai avem nimic de aşteptat, dar aveam pretenţii de la Excelenţa Sa Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România (ţară cunoscută pentru respectul faţă de protocol şi lege), să nu fi acceptat această sfidare pe faţă a cetăţenilor Clujului.

Sau o să aflăm că în caz de „protocol zero” se face derogare de la lege. Să ni se arate măcar un HCL care prevede aşa ceva.

În rest, hai să zicem că, pentru „protocol de grad zero”, era oprită maşina la scară, să poată să fie preluat oaspetele de către primar. Dar, pe parcursul vizitei, maşina putea să dispară de pe trotuar, în curtea interioară a municipalităţii. Din bun simţ pentru cei care văd, ştiu cum li se aplică legea în cazuri similare şi judecă.

Măcar de amorul exemplului personal…

Şi să ni se arate că nu s-au străduit degeaba părinţii să vă ţină în şcoli şi facultăţi.

PS: Bănuim că dacă mergea Excelenţa Sa Emil Boc în Japonia, parca fix pe trotuar în faţă, pe avarii, ca orice cocalar care pofteşte la o şaorma. Sau sughi, ce se dă pe acolo „la mână”.

 

FOTOCREDIT maşină pe trotuar: Rajmond Jano

FOTOCREDIT (cele două excelenţe): Pagina oficială Emil Boc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *