Politica

Europarlamentarul Daniel Buda premiaza tinerii fermieri cu sute de euro si excursii la Bruxelles

Europarlamentarul Daniel Buda, in calitate membru al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, a lansat astazi Concursul Tinerilor Fermieri din Regiunea de N-V a Transilvaniei, „Tanar roman, fermier european!”. Concursul, dotat cu premii in bani si excursii la Parlamentul European din Bruxelles, se adreseaza tuturor tinerilor sub 40 de ani din judetele Cluj, Bistrita, Bihor, Satu Mare, Maramures si Salaj.

Participantii trebuie sa transmita, la adresa de e-mail europarlamentardanielbuda@gmail.com, o prezentare de maximum 3 pagini a unui proiect agricol implementat de catre ei, insotit de poze si/sau un film de prezentare a afacerii proprii din care sa reiasa activitatea pe care o desfasoara. Perioada de transmitere a proiectelor este 15-30 mai 2015. Tinerii care vor depune proiecte pana la data mentionata mai sus, urmeaza sa le susțina si sa le prezinte in fața unei comisii de specialitate.

Premiile consursului sunt:

1. Cel mai bun proiect: 500 €  si o excursie de 3 zile la Parlamentul European

2. Proiectul cel mai durabil: 300 € si o excursie de 3 zile la Parlamentul European

3. Proiectul cel mai inovativ: 200 € si o excursie de 3 zile la Parlamentul European

Rolul jucat de tinerii fermieri este esential pentru dezvoltarea sustenabila a agriculturii. Tocmai de aceea, indemn tinerii care indeplinesc conditiile mentionate mai sus sa participe la acest consurs astfel incat, impreuna, sa sporim vizibilitatea tinerilor fermieri care au ales sa perfomeze in mediul rural din Regiunea de N-V a Transilvaniei, sa identificam impreuna activitati inovative, sustenabile si cu o orientare corecta inspre piata si nu in ultimul rand sa oferim un exemplu de bune practici pentru alți tineri care doresc sa investeasca in agricultura”, a declarat Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *