In vizor

Europarlamentar clujean, PUTRED de bogat. Daniel Buda și soția sa au încasat 1480 de euro pe zi in 2020. Generoși, au dat cu împrumut 1306 euro pe zi. Tot in 2020

Scris de 2,982

Daniel Buda este un politician bogat, iar cei 272.515 de euro pe care i-a obținut de la Parlamentul European îi rotunjesc veniturile.  Buda este un om extrem de ocupat, care însă pare că reușește să își facă timp pentru toate: este și profesor, și notar și europarlamentar. De asemenea, Buda este și foarte darnic, el a dat cu împrumut 477.000 de euro. 

Banii obținuți din funcția de europarlamentar au crescut de la un an la altul. Astfel, dacă în declarația din 2019, menționa venituri de 123.762 de euro obținute de la Parlamentul European, în 2020 această sumă a ajuns la 272.515 euro. Acestea nu sunt însă singurele surse de venit ale lui Daniel Buda. Acesta a mai câștigat de la UBB un salariu de 58.175 de lei, iar din serviciile juridice oferite din funcția de notar a obținut 851.640 de lei. Soția sa este tot notar și a obținut un venit de 299.799 lei și 14.400 de euro din închirieri. De asemenea, a obținut dividende în valoare de 9.386 de lei din acțiunile deținute la Banca Transilvania.  

Daniel Buda are deschise mai multe conturi la bănci în care a acumulat 99.635 EURO, 53.776 RON și 2620 HUF. Acesta are două asigurări de viață în care a acumulat 102.549  de lei și respectiv 19.247 de lei. Acesta a contractat credite în valoare de 147.950 EURO CREDITE. 

Fiind atât de bogat, el și-a permis să își împrumute rudele cu sume importante de bani. Astfel, lui Buda Ioan i-a împrumutat 450.000 de euro și lui Buda Grigore i-a împrumutat 27.000 de euro. Este un obicei a lui Daniel Buda să fie atât de generos cu familia lui. Și în 2018 el le-a împrumutat importante sume de bani: Lui Grigore Buda 270.000 de euro și lui Ioan Buda 45.000 de euro.

 

Daniel Buda deține acțiuni la Banca Transilvania în valoare de 126.112 lei. De asemenea, este asociat în cadrul firmelor Agrison Servicii Zootehnice și Ovilacaline SRL. Către Agrison a acordat un împrumut de 92.613 RON, iar Ovicaline cu 3.605 lei.

Buda și-a cumpărat o mașină nouă, astfel că în acest moment deține o Toyota din 1994, un Mitsubishi din 2001 și un Opel din 2006. 

Familia Buda deține bijuterii din aur și argint în valoare de 1700 de euro.

Daniel Buda și soția sa dețin două apartamente și o casă în Cluj-Napoca și o casă de vacanță în Someșul Rece. Buda mai dețin două terenuri extravilane în Câmpenești și pe Valea Fânațelor și trei terenuri intravilane, două în Cluj-Napoca și unul în Someșul Rece.

Daniel Buda este șeful PNL Cluj și se află la al doilea mandat de europarlamentar. Faptul că s-a aflat în echipa câștigătoare a PDL la algerile din 2004 i-a asigurat o ascensiune pe plan politic, ajungând să fie unul dintre cei mai influenți oameni din Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj vă prezenta în 2019 ascensiunea lui Daniel Buda de la săracul consilier a lui Gheorghe Funar până la europarlamentarul care a ajuns să câștige împreună cu soția aproape 1500 de euro pe zi. 

Citește mai multe:

BOGATANUL CLUJULUI / Europarlamentarul Daniel Buda, mana dreapta a lui Boc, a castigat in ultimii 2 ani impreuna cu sotia, Liliana, 1180 euro PE ZI din Parlamentul European, activitatea de la biroul notarial si chirii! TU castigi atata, alegatorule?

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 56 mins Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 2 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 3 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 3 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 4 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 5 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 6 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 6 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 6 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 8 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 20 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE