Anchete

Eurodeputatul clujean Daniel Buda s-a ingrasat si la gusa, si la declaratia de avere: si-a luat DOUA apartamente la Bruxelles cu 500 000 de euro

Daca nu vedeam in week end toata floarea cea vestita a liberalilor facand parada ieftina de imagine in piata agro-alimentara din micuta localitate Simleul Silvaniei din Salaj, distrusa de saracie, am fi uitat ca Clujul detine doua bucati europarlamentari pe numele lor Daniel Buda si Rares Bogdan care au averi strident de mari in comparatie cu saracia lucie a alegatorilor romani.

Rares Bogdan s-a facut deja singur de macao in piata plina de tarani amarati, etaland un outfit de papitoi si un cesalau Rolex aurit de 30000 de euro. Ba a mai avut si tupeul sa dea o declaratie sfidatoare cum ca nu are de ce sa se ascunda fiindca el are bani, ba chiar si ceasuri de 200 000 de euro!

E genul ala de nesimtire care te face sa te intrebi cat de prosti pot fi romanii incat sa mai voteze asemenea nesimtiti politici sa ii reprezinte.

Mult mai discret in imbracaminte, Daniel Buda, omul de incredere al lui Emil Boc, sta pitit la Bruxelles si se ingrasa la propriu si la figurat. Face asta deja de doua mandate, e veteran la Bruxelles si, evident, mai vrea unul.

In cei noua ani de bruxelare, Buda a taiat frunze bio la caini cu distinctie, aparand cand si cand la presa controlata si bine platita si prefacandu-se ca lucreaza in interesul romanilor ce trudesc in agricultura supravietuind de pe o zi pe alta.

Chiar saptamana trecuta a fost la un interviu televizat si, daca nu ii stiam faciesul, am fi crezut ca e un interviu cu un bolnav de Bazedow, asa gusa a dezvoltat excelenta sa, europarlamentarul.

Dar gusa lui Buda nu provine de la nicio disfunctie a glandei tiroide, ci de la traiul extrem de bun si bogat pe care il are.

Declaratia lui Daniel Buda intinsa pe 9 pagini mari si late ne sta martor in cele afirmate: Buda incaseaza din toate partile sute de mii de euro – de la Bruxelles, diurne si salarii, de la UBB ia salariul, incaseaza peste 100 000 de euro si de la cabinetul notarial din Cluj, ia dividende, practic, e ubicuu si factotum de o asemenea eficienta incat el si nevasta au “produs” si produc potrivit declaratiei de avere aproape 1000 de euro PE ZI, ceea ce e deja impresionant, vericilor!

Averea imobiliara a eurodeputatului este si ea maiastra si ilustra si cuprinde case, apartamente, terenuri intravilane, terenuri in zone montane premium, ba chiar, asa cum se arata si aseara intr-un reportaj la PRO TV, si doua apartamente la Bruxelles, deh, sa nu stea bietul eurodeputat clujean in chirie ca sarakii.

Interogat de ziaristii cei rai, Buda da pe goarna ca achizitiile de la Bruxelles l-au costat juma’ de milion de euro, pe care i-a luat ca imprumut din Belgia cu dobanda foarte mica, de parca asta ar fi fost un dezavantaj.

Daniel Buda, europarlamentar PNL: ”Este vorba de fapt de un singur apartament care se află într-o clădire pe două paliere și vă spun sincer că a fost una dintre greșelile pe care le-am făcut în viață deoarece am fost atrași de mirajul creditelor foarte ieftine în Bruxelles, apartamentele au înghițit foarte mulți bani pentru a fi renovate”.

Daniel Buda, ce indeplineste si functia politica de presedinte al filialei PNL Cluj, nu si-a trecut insa imprumutul de 500 de mii de euro in declaratia de avere. Eh, detalii!

Pe la colturi, clujenii avizati rad ironic de tupeul declaratiilor lui Buda, care nu ar fi avut nevoie de niciun imprumut, ca banii astia ii avea oricum in buzujeb.

In 2003, Daniel Buda era un simplu avocatel, in 2023 e sef politic, eurodeputat si omul in care Boc are cea mai mare incredere, caci se spune ca nu misca nimic in randul firmelor de casa si al autorizatiilor de constructie din Cluj-Napoca fara ca “problemele” sa nu treaca la avizat si pe la Buda.

Desigur, e greu sa credem ca averea din declaratia oficiala e aia, fiindca e imposibil de crezut ca Buda nu si-a dosit in 20 de ani de cand face politica la nivel inalt proprietati si cash folosind interpusi si sageti.

Chiar si doar cu aceasta declaratie de avere pe masa, averea lui Buda este si ea sfidatoare, chiar daca mai putin stridenta ca ceasul poleit al colegului Rares Bogdan.

Sloganul liberal “Prin noi insine” poate fi transformat lejer in “La noi insine in buzunar”. Ce bine da la imaginea PNL sa mentina pe listele din 2024 doi politicieni clujeni putred de bogati, cand tara este in pragul colapsului financiar!

Hai, votati PNL, nu le distrugeti baietilor inaltul standard de viata, si asa, romani fraieri ce sunteti, tot saraci ramaneti, macar sa se mai imbogateasca ei un pic!

PS: Vad ca domnul Buda nu pune in declaratia de avere nici alocatia fiului Patrick. Is prea putini bani, asa e. Dar asta imi da prilejul sa ii rog pe barfitorii de serviciu ai Clujului sa ma informeze ce mai e nou despre el, unde se pregateste sa dea la faculta sau poate ca il face si pe el ticu notar?! Hai, barfitorilor, indrazniti!