Justitie

Eugen Cecan, un protejat al sistemului din conducerea CNAIR

Scris de 321

Ceea ce pare doar o glumă este de fapt un fapt cât se poate de real: în urmă cu două zile, Eugen Cecan este revocat din funcția de director general regional al DRDP Cluj și numit în funcția de director regional al aceluiași DRDP Cluj. Este vorba doar de o schimbare de organigramă, aplicată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al CNAIR din 12 ianuarie. Cecan a avut conflicte de interese tocmai cu DRDP Cluj și a fost trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată, în 2017. Ca urmare a acestui proces, Eugen Cecan are interzis la funcție până în 16 februarie 2021. Schimbarea de organigramă este doar o „scamatorie” care să îl ajute pe acesta să își păstreze funcția.

Așa zisa schimbare de la conducerea DRDP Cluj a avut loc chiar în ziua în care președintele României declara că penalii nu au ce căuta în funcții publice, cu referire la cazul lui Costel Alexe, urmărit penal de DNA, pentru luare de mită și instigare la delapidare. În acea zi, la CNAIR au avut loc schimbări importante, pe listă fiind și revocarea și numirea de la conducerea DRDP Cluj, informează opiniatransilvana.ro.

Revenind la problemele de natură penală ale lui Eugen Cecan, în urma unui dosar penal întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca având numărul 1848/P/2017 s-a dispus trimiterea în judecată a lui Cecan Eugen, pentru infracțiunea de delapidare în formă continuată.

Cum era firesc la acea vreme angajatorul s-a constituit parte civilă, urmând apoi o serie de procese de la Judecătoria Cluj Napoca, la Tribunalul Cluj, apoi la Tribunalul București. În cele din urmă dosarul civil a fost atașat celui penal. Mai mult decât atât Cecan a mai fost găsit și în stare de incompatibilitate.

Conform sursei citate, a doua mare realizare a Consiliului de Administrație a CNAIR este numirea în funcția de director adjunct a Direcției de Întreținere DN și Autostrăzi a lui Sabău Vasile Lucian. Acesta a fost arestat și condamnat cu executare pe vremea când era director general al aceleiași instituții DRDP Cluj pentru luare de mită. El ar fi primit, în perioada 1999-2000, sume importante de bani de la directorul unei societăți comerciale pentru înlesnirea unor contracte de colaborare în vederea închirierii unor utilaje și mijloace de transport.

Sabău are acum pe mână banii, și nu puțini, pentru întreținerea drumurilor din cele șapte județe administrate de DRDP Cluj, Alba, Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 8 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 8 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 8 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 8 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 9 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 9 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 10 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 11 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 12 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE