In vizor

Eugen Cecan, seful DRDP care apare in dosarul de coruptie al lui Uioreanu, isi tine averea la secret

Chiar daca termenul limita pentru a publica declaratiile de avere a trecut de aproape doua luni, legea nu e lege pentru toti angajatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj. Din cei 5 directori care compun conducerea Directiei, doar trei si-au actualizat averile.

Ioan Crisan, directorul adjunct de intretinere si infrastructura, a castigat in 2013 peste 6.300 de lei pe luna. Sotia lui lucreaza tot la DRDP si castiga aproape 4.000 de lei lunar. Crisan are doua terenuri intravilane, unul in Cluj-Napoca si unul in Calatele Padure de cate 400 de metri patrati. La Cluj si-a construit o casa de 118 metri patrati in 2010, iar la Calatele o casa de vacanta de 40 de metri patrati in 2005. Conduce un Audi A4 si are in banca aproape 30.000 de euro si peste 11.000 de lei.

Aneta Visan, director economic, castiga lunar 5.300 de lei de la DRDP. Anul trecut si-a rotunjit venitul cu  peste 15.000 de lei din activitati independente precum servicii de consultanta fiscala sau expertize judiciare. Visan are, impreuna cu familia, un teren in Calatele Padure de 600 de metri patrati, achizitionat in 2006.  Au doua masini, un Volkswagen si un BMW din 2001, respectiv 2011. De asemenea au datorii de 45.000 de euro la banca.

Directorul adjunct pentru investitii, Teodor Gorcea, nu are niciun fel de proprietati, nici conturi si nici datorii. Venitul sau lunar de la DRDP este de aproape 6.000 de lei.

Nici directorul regional, Eugen Cecan, nici directorul comercial Valentin Pojar nu si-au actualizat declaratiile de avere.

Cecan este in concediu, iar reprezentantii Directiei spun ca anumite declaratii nu au fost actualizate din cauza volumului mare de munca, dar promit sa remedieze problema in zilele urmatoare.

Din declaratia depusa in 2013 reiese ca Cecan are doua terenuri in intravilan, o casa de locuit si o casa de vacanta, un autoturism Volswagen Phaeton, o barca cu motor Yamaha si o remorca pentru ambarcatiune. Are actiuni la Biofarm, Banca Transilvania, Impact Developer and Contractor si la Condmag SA in valoare totala de 23.000 de lei. Are si datorii de peste 75.000 de lei. In 2012 pentru aproximativ 6 luni cat a ocupat functia de sef al Directiei, Cecan a incasat peste 54.000 de lei, adica in jur de 1.000 de euro pe luna.

Numele lui Eugen Cecan apare si in dosarul de coruptie Uioreanu. Razvan Pop, consilierul lui Uioreanu, a marturisit procurorilor DNA ca Grigore Vadean, administratorul societatii Diferit SRL a adus in toamna anului 2012 un plic cu 10.000 de euro la sediul CJ din partea lui Cecan.

“S-a constatat ca in plic se afla suma de 45 000 de lei, am aparut si eu in birou, iar presedintele mi-a cerut sa verific, sa aflu de unde sunt banii. Pentru ca nu aveam datele necesare si secretara nu a stiut sa ma lamureasca cu nimic, am luat decizia de a cumpara un bec cu ultraviolete pentru a verifica banii. Am vazut ca totul este in regula si i-am spus presedintelui ca banii nu sunt marcaţi. La circa doua zile am aflat ca numitul C.E., director la C.N.A.D.R. (n.r. Eugen Cecan) i-a cerut omului de afaceri ce detine firma Diferit sa aduca presedintelui Consiliului Judetean Cluj suma de 10 000 euro sau echivalent in lei in regim de urgenta, banii fiind necesari presedintelui”, se arata in marturia lui Razvan Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *