Rautacisme

Eroii României se-nghesuie la ghișeu la pașapoarte și în benzinării

Zeci de şoferi din judeţul Cluj au luat cu asalt benzinăriile din oraş. Cineva a răspândit zvonul că de la miezul nopţii preţul carburanţilor va atinge pragul de 10 lei pe litru, iar în curând doar armata va putea alimenta.
Își pierd ore bune pentru nimic.
Pașaportul e zero barat dacă nu cumva vor să se ducă acasă în Federația Rusă, la curvăsărit în Dubai șamd -ați prins ideea. Fiind România în Uniunea Europeană, poți să te cărăbănești unde vrei doar cu buletinul. Dacă vrei în State, te poți pișa pe el pașaport fără viză. La fel va fi și ”pă Angliea”. Câți ”romini” credeți că au să fie primiți acolo (că poți merge, încă fără viză).
Cu benzina e și mai simplu: o iau înte 7,90 lei și 11 lei litrul, cică – că așa le-au zis trompetele lui Putin pe rețelele de socializare și ei au pus botul la ceva neoficial. E de mirare că sunt atâția AURolaci în România? Indivizi care cred orice și se duc ca oile după cine le zice din fluier mai duios?
Prețul petrolului e în scădere pe plan mondial de când Rusia a fost scoasă din schemă.
Dar vin debusolații și fac cerere în România la combustibili – de ce să nu crească oferta?
Să zicem că au să ajungă să cumpere conform zvonului spreduit pe rețele de trompetele lui Putin. Ce au să facă mai departe?
Au să o ardă blocați în trafic. Mai ales la Cluj-Napoca.
Că, vorba aia, nu pot să-și ia un ocean de combustibili acasă.
Luați-vă, bă, bicicletă dacă vă grăbiți. Sau pantofi comozi, dacă nu vă grăbiți.
Cum ziceam de dimineață:
”Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
La ghișeu, la pașapoarte,
Apoi la cozi să luăm benzină,
Că oastea e cretină.”
(pardon, creștină și patrioată; dar numai pe online)
PS: Mă sună amicul Eugen din ”Sud” să-mi spună că ăia de la Petrom fac ședință să mărească prețul ”că au auzit” că la Cluj a crescut încă de ieri. Ăia de la Cluj or fi mărit prețul ”că au auzit” că cei de la Petrom măresc prețurile. Sunt zvonuri de benzinari de mică anvergură, de la benzinării ”independente”…
PS2: De mâine încep controalele la benzinarii de rahat care au produs această destabilizare în rândul ”eroilor” României,
PS3: ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris miercuri seară ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.