Sanatate

Epilepsia sau boala caderii

In prezent, se considera epilepsia fie ca este o boala ereditara, caz in care in general prima manifestare apare in copilarie si boala persista toata viata, fie ca se datoreaza traumatismelor, tumorilor sau infectiilor aparute la nivelul creierului.

 

Cauze

Principala cauza este un regim alimentar incorect care determina blocarea intestinelor si afecteaza nervii simpatici care, la randul lor, actioneaza asupra nervilor cerebrospinali. Tot sangele paraseste capul ceea ce opreste inima si face ca fata sa fie palida sau purpurie iar corpul sa devina flasc. In mod frecvent, este cauzata de tulburari ale intestinelor sau poate fi provocata de cazaturi, lovituri, fracturi sau alte raniri. In multe cazuri de epilepsie se constata prezenta viermilor.

 

Simptome

Pacientul, in general, este inconstient, stare care poate fi insotita sau nu de convulsii. Uneori bolnavului i se inclesteaza dintii ori scrasneste din dinti sau apare o spuma in jurul gurii. De obicei, ochii sunt dati peste cap si privirea este fixa. In general, bolnavul cade in fata. Inaintea crizelor pot aparea senzatii particulare (aura) resimtite in tot corpul, ameteala, spasme musculare sau transpiratie brusca. In momentul in care simte aceste senzatii anormale, bolnavul trebuie sa se intinda imediat.

 

Tratament

Pacientul trebuie sa-si faca un program care sa corespunda nevoilor sale si sa-l respecte strict in fiecare zi. Trebuie sa existe la indemana tinctura antispasmodica din care se iau 8-15 picaturi in jumatate de pahar cu apa. Daca bolnavul nu poate bea, puneti cateva picaturi pe limba care vor opri pe loc convulsiile.

 

Cand se declanseaza criza sau, daca este posibil, chiar in timpul acesteia, bolnavul trebuie intins. Camera in care sta trebuie sa fie bine aerisita. In cazul unor convulsii puternice, cand exista riscul ca pacientul sa isi muste limba, intre dinti trebuie introdus un apasator de limba sau o bucata de lemn invelita in tifon pentru a preveni ranirea. Daca este posibil, inainte de criza, se administreaza tinctura antispasmodica.

 

Un ceai excelent pentru epilepsie se prepara amestecand in parti egale urmatoarele plante: Cimicifuga racemosa, odolean, papucul doamnei si gura lupului. Infuzati o lingurita din acest amestec intr-o ceasca de apa clocotita timp de 30 de minute. Dati pacientului sa bea ceaiul cat mai cald posibil atunci cand simte ca se declanseaza criza. Ceaiul trebuie baut si dupa ce criza a trecut.

 

Ceaiurile de plante trebuie asociate cu o dieta simpla, hranitoare si mult aer curat; de multe ori, astfel, s-a constatat o diminuare a gravitatii crizelor, sau, accidental, o stopare a acestora. Daca bolnavul se plange de dureri abdominale, aplicati pe andomen linimentul pe baza de plante utile in combaterea durerilor macerate in alcool; frectionati bine, fara restrictii.

 

In momentul in care se folosesc ceaiurile si baile de plante, este necesar sa se  renunte la consumul alimentelor care au cauzat epilepsia. Daca nu se actioneaza in acest sens, lucrurile care au declansat prima oara criza vor provoca din nou alte crize.

 

Trebuie sa se renunte la consumul de ceai, cafea, tutun, bauturi alcoolice si la toate alimentele care irita si constipa. Ar ajuta foarte mult daca toata painea care se mananca ar fi transformata in pesmet inainte de a se consuma. Nu se beau lichide in timpul meselor; hrana trebuie mestecata foarte bine. O dieta de purificare si hranire este excelenta in asociatie cu plantele amintite. Daca, in plus fata de tratamentele mentionate mai sus, se fac clisme si intestinele sunt bine curatate, pacientul are mari sanse sa invinga crizele.

 

Folositi urmatoarele plante fie singure, fie in orice combinatie doriti, studiati-le pe acelea care se potrivesc cel mai bine in cazul dvs. Beti cate o ceasca de ceai cu o ora inainte de fiecare masa si una inainte de culcare: Cimicifuga racemosa, soc, vasc, scoarta arborelui de chinina, verbina, odolean, papucul doamnei, gura-lupului; folositi si tinctura antispasmodica.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version