Editorial

EPIDEMIE DE CORUPŢIE: Ar trebui să-i ţinem în carantină pe politicienii şi pe funcţionarii îmbâcsiţi în mandatele şi funcţiile lor măcar 4 sau 5 ani

Șase din zece europeni nu se simt reprezentați de politicieni, o treime cred că drepturile omului servesc doar criminalilor și teroriștilor. Practic, şase din zece cetăţeni ai Uniunii Europene sunt de părere că politicienilor şi partidelor dominante nu le pasă de ei. Mai grav, ancheta sociologică realizată de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE a evidenţiat o acceptare răspândită a corupţiei.

Pentru a evalua opiniile despre democraţie, statul de drept şi drepturile omului, Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE a analizat răspunsurile oferite de aproximativ 35.000 de persoane din ţările Uniunii Europene, precum şi din Macedonia de Nord şi Regatul Unit. Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie – octombrie 2019.

Nici nu vreau să mă gândesc cam ce răspunsuri s-ar da acum, după experienţa bulibăşelii, lipsei de coerenţă şi corupţiei de care au dat dovadă guvernele în pandemie.

În România şpaga e normă, şmecheria e “must have”, un mod de viaţă. Iar minciuna stă cu “regii politici” la masă.

Iohannis, de exemplu, a omorât Instituția prezidențială în primul său mandat, în aceeași măsură în care Kovesi, de mânuță cu Coldea, a aruncat sub semnul întrebării corectitudinea luptei anticorupție.

Dragnea și acoliții săi au făcut praf restul instituțiilor democratice ale României. Iar Opoziția a făcut praf însăși ideea de Opoziție. Toată lumea s-a încârdășit cu toată lumea în interes personal și atât.

Cât despre cetăţenii României… unii s-au pișat pe el de vot – și-au cules şi mai culeg roadele.

Alţii au crezut că ei sunt Strada. Numai că Strada a devenit “uliţă cotită” cu “felinare roşii” în geam, mai infiltrată de #rezistacii noii securităţi decât era Marian Munteanu în slujba lui Virgil Măgureanu.

De aceea era necesară Legea lustrației imediat după Decembrie 1989!

Pentru a nu da România pe mâna securisto-nomenclaturiștilor. Dar au avut ei grijă să infiltreze toate partidele și toate mediile social-economice ale bietei țărișoare. Apoi s-au apucat de furat temeinic. Hoția și minciuna sunt parte a ADN-ului lor. Ce vedem acum afirmându-se în viaţa publică este doar Elixirul Mizeriei Veşnice – Distilatul de Ticăloșenie Maximă.

În fața bolii lor de putere acționezi fie cu prudență, fie ca un prost. Politicienii noştri oricum acționează stupid şi fără măsură, nu au nici o prudență. E felul în care acționează toți politicienii români de cum sunt infectați de virusul puterii. Până ajung să decidă destinul oricărui amărât, sunt sănătoși, sunt pita lui Dumnezeu. Cum ajung în spatele unui biriu se îmbolnăvesc, parcă dă dracul în ei.

Devin imbecili cu diplomă. Şi răspândesc boala, infectând societatea.

Procurorii DNA au deschis un dosar penal și l-au pus sub control judiciar pe șeful companiei de stat Unifarm, Eugen Adrian Ionel. Acesta e acuzat că, în martie 2020, ar fi cerut mită 760.000 de euro de la o firmă pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme.

Când te uiţi pe îmbârligătura de relaţii din acest dosar, realizezi cum s-a răspândit corupţia în societate fix prin intermediul celor care ar fi trebuit să facă totul să împiedice infecţia.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar e vorba de o achiziţie de materiale de protecţie pentru împiedicarea răspândirii de COVID-19 de la firma BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat.

Simona Ciulavu este iubita fostului comisar de poliție Petru Pitcovici, arestat în 2012 și condamnat în 2017 la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul DNA “Băneasa” al omului de afaceri Puiu Popoviciu. În 2016, Pitcovici, COMISAR DE POLIŢIE, a fost arestat și într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT. Ar fi livrat informații dintr-o anchetă de trafic internaţional de droguri și l-ar fi avertizat pe afaceristul Dan Sandu Simion, zis “Dan Chioru”, că era filat.

E clar: avem epidemie de corupţie, ar trebui să-i ţinem în carantină, departe de banii publici, pe politicienii şi pe funcţionarii îmbâcsiţi în mandatele şi funcţiile lor măcar 4 sau 5 ani.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *