In vizor

Eparhia Reformată din Ardeal vrea să ridice un cămin de șapte etaje pe Decebal. Vecinii: „Construcția este un colos de beton printre case”

Eparhia Reformată din Ardeal vrea să construiască un cămin teologic pentru elevi și studenți, 3S+P+4E+2R, pe strada Decebal nr 48-52. În acest moment pe parcelă există 5 corpuri de clădire care urmează a fi desființate.

Vecinii nu sunt deloc mulțumiți de faptul că între casele lor va apărea o clădire de 25 de metri înălțime. Aceștia reclamă fie că le va fi umbrită gospodăria, fie că își vor pierde intimitatea.

„Vă rog să nu aprobați construcția unei clădiri atât de înalte. Pe toată strada Decebal nu există o clădire atât de înaltă. Construcția este un colos de beton printre case. Nu suntem de acord cu regimul de înălțime, având în vedere că umbra clădirii propuse va acoperi proprietatea noastră. Nu suntem de acord cu zgomotul creat de centralele de tratare a aerului și de mașinile care vor face manevre pentru a ajunge în garajul subteran. Deja suntem supuși unei presiuni fonice peste limită datorită traficului infernal de pe Calea Traian, măcar oaza de liniște din spatele casei să o păstrăm. Edificarea unor clădiri cu regim ridicat de înălțime va conduce la o supra-aglomerare a traficului și la o creștere a poluării în zonă. Considerăm că diferența de nivel de înălțime dintre cele două construcții este de natură a lipsi de orice formă de intimitatea proprietatea noastră. Ferestrele evidențiate pe partea posterioară a clădirii permit o vedere directă asupra proprietății noastre”, au transmis vecinii.

Beneficiarul acestui proiect a transmis că înălțimea maximă a clădirii, de 25 de m, corespunde prevederilor PUG. De asemenea, aceștia au dat asigurări că vor încerca să creeze un disconfort cât mai mic vecinilor, atât când vor fi demolate clădirile existente, cât și la edificarea noului cămin. În ceea ce privește zona verde, mare parte a curții va rămâne spațiu verde, deoarece parcările vor fi făcute în subteranul clădirii.

Conform reglementărilor, necesarul de parcare aferent construcției este de 46 de locuri de parcare. Proiectul presupune realizarea unei parcări publice subterane cu un număr total de locuri de parcare pentru 94 de mașini. Astfel, vor fi puse la dispoziția publicului 50 de locuri de parcare. Cele 50 de locuri vor fi puse la dispoziția publicului în regim de parcare cu plată, sistem de tarifare orară.