Rautacisme

Emil Boc vrea să vă mai spună “un lucru nou pe care îl veți afla săptămâna viitoare”. Probabil faptul că vorbește și el dăncileza…

Cică supărat de cum arată Piața Avram Iancu după ce a fost acolo cu ocazia la “Învierea de Paști” (asta se întâmpla în care lună?), primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță că o va reabilita la nivel ”european”. O face, firește, din spatele unui microfon prietenos, într-un studiou unde nu-l ia nimeni la rost când bate câmpii și de unde se face jurnalism fix de calitatea actului plătit din bani publici.

Zice Excelența Sa, Șefu’, într-o dăncileză impecabilă (semn că-l doare fix în cot de ce anume mai azvârle pe gură):

Vreau să vă mai spun un lucru nou pe care îl veți afla săptămâna viitoare în ședința de Consiliu Local și anume un alt proiect major de modernizare a centrului Clujului va intra într-o fază de concurs de soluții sau într-o fază de modernizare. E vorba de Piața Avram Iancu. Avem acordul Mitropoliei care este proprietara majoritară a terenului din Piața Avram Iancu de a intra într-un parteneriat cu Primăria pentru a deschide un concurs de soluții astfel încât să modernizăm Piața Avram Iancu, să-i dăm un aspect european, modern, așa cum vor aprecia specialiștii că e cel mai bine. Eu nu mă pricep să spun cum ar trebui să arate cel mai bine. Poate arăta mai bine decât în prezent. Această piață nu a fost modernizată după 1990 în afară de statuie. Această piață nu a suferit nicio modificare, nicio intervenție. Dacă specialiștii vor spune că nu merită să facem nimic, o lăsam așa. Va intra în studiu toată zona, inclusiv părculețul din spatele Catedralei până în zona Teatrului. Încercăm chiar să obținem bani europeni pentru a moderniza această piață. Specialiștii ne vor spune dacă putem lărgi spațiul public, dacă putem să plantăm mai mulți arbori, dacă putem să îi dăm o dimensiune în care lumea poate să se bucure mai mult de această piață”.

OK, în primul rând, dacă-i vorba de concurs de soluții, ne-am liniștit cu privire la finalitate: lumea va partikipa, partikipativ la încă un eveniment de PR marca Emil Boc – iar am avut parte de niște vorbe mitraliate în spațiul public, să-și bifeze Emiluț prezența în fața prostului de contribuabil.

Iar a servit niște povești despre ce se va întâmpla undeva, cândva, într-o Galaxie extrem de îndepărată și despre cum, DUPĂ 14 ANI DE PRIMĂRIE, abia anul acesta a observat mizeria de spațiu public care este Piața Avram Iancu și l-a detunat mintal cu fix ideea modernizării. Iar sluga cu microfon din studiou care s-a jucat de-a jurnalistul nici măcar nu s-a gândit să-l întrebe acest lucru. Sau să-l întrebe de sacii de produs haliți cu polonicul promisiunilor până acum.

E mișto să mănânci căcat, fără să fii tras de mânecă în fața slugilor de presă, nu-i așa? Dacă o face dăncila statului în prezența slugilor sale de presă nu este OK, dar e minunat când o face, ridicându-se pe vârfuri să ajungă la microfonul slugilor sale, Emil Boc?!

Dar cel mai deranjant lucru este dăncileza impecabilă pe care s-a apucat să o vorbească și acest politician de la care aveam pretenții. Lăsând noutatea pe care ne-a spus-o în trecutul aproape prezent, dar pe care o vom afla săptămâna viitoare, Maestrul recidivează și ne spune, senin: “Eu am fost la slujba de Înviere de Paști, de exemplu”.

De exemplu, Excelență, când se ține Învierea de Crăciun? Că cea de Paștele Cailor știu că se ține atunci când te vei ține tu de promisiuni…

PS: Și noi râdem de Dăncilă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *