General

Emil Boc și-a exprimat uluiala și uimirea cu privire la anularea licitațiilor pentru executarea lucrărilor la 2 tronsoane din centura metropolitană. El a vrut, alții n-au vrut. În plus, l-au indus în eroare fluturându-i înscrieri de participare prin fața ochilor

UPDATE la: Emil Boc, de râsul USR și de plânsul pe banii noștri risipiți pe funcționari incompetenți: ”După ce a învinovățit PSD-ul, apoi pe Drulă, că i-au blocat proiectul, acum primarul Clujului nu e în stare să-și asume că a făcut o licitație foarte proastă”

După cum bănuiam, Emil Boc și-a exprimat uluiala și uimirea cu privire la anularea licitațiilor pentru executarea lucrărilor la 2 tronsoane din centura metropolitană. El a vrut, alții n-au vrut. În plus, l-au indus în eroare fluturându-i înscrieri de participare prin fața ochilor.

”Au fost foarte multe firme care s-au înscris ca intenție de participare, marea surpriză a fost să nu avem nicio oferta depusă. A fost o situație unică pentru noi, nu în România însă. Complexitatea lucrărilor, lipsa de timp pot fi explicații. Avem banii, avem proiectul apreciat de experți, dar nu avem firme. Vreau să va liniștesc, să va spun că proiectul nu este în pericol de a nu se realiza. Programul Operational Transport 2021-2027 poate fi extins. Nimeni nu a contestat valoarea proiectului, cum a fost la metrou. Complexitate da, e mai complex decât metroul – poduri, tuneluri, poate a fi un argument, supoziții. Aștept concluzia specialiștilor. Nici prin minte nu mi-a trecut că nu vom avea nicio ofertă. Vă voi ține la curent cu ce propunere ne vor face specialiștii. Vă promit că va fi prioritatea zero a orașului. Prețurile sunt din martie 2022, dar nimeni nu a solicitat modificarea acestora”, a declarat edilul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

După care a tunat și a fulgerat împotriva celor de la USR. Că s-a enervat la culme că au îndrăznit de l-au criticat pentru eșecul licitațiilor pentru tronsoanele 2 și 3 ale centurii metropolitane.

”Asumați-vă răspunderea pentru ratarea celui mai important proiect pentru clujeni. Nu de scuze avem nevoie. Avem nevoie de soluții, nu de scuze sau vinovați imaginari. Dacă problema este de bani, va reamintesc că PNL este la guvernare, discutați cu domnul premier Ciucă pentru fonduri suplimentare, reluați licitația în cel mai scurt timp”, a declarat consilierul local USR, Alexandra Oană.

”Centrul Imaculat” Emil Boc, vizibil enervat, a replicat:

”Când va aud că partidul asta USR e un partid ghiocel, care a apărut așa curat că lacrimă, nici usturoi nu a mâncat, nici la guvernare nu a fost, o demagogie cum rar mi-a fost să aud în 20 de ani de politică românească. Mai fraților, totul are o limita. Ce puteți să reproșați la acest proiect că nu s-a făcut că la carte? Dragi ghiocei de la USR va reamintesc că ați scos centură din PNRR, de unde era pusă de guvernil liberal. Dacă era acolo, era contractul semnat, că la metrou, în 25 mai. Dar ați scos-o de acolo, v-ați bătut joc de Cluj. Un pic de rușine nu aveți, ce ați făcut în acest oraș, cum v-ați bătut jos de viitorul Clujului în materie de infrastructură. Unde ați fost toți secretatii de stat, toți consilierii locali să va legați de Parlament să va dați foc în piață publică când ați scos centură din PNRR? Să vii să faci așa demogocie în Consiliul Local mi se pare absolut deplorabil”.