In vizor

Emil Boc scoate deșeurile din foc cu mâna lui Șurubaru și votul consilierilor locali pe baza unei documentații cam penale

Când tocmai credeam că city managerul Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, chiar s-a apucat să muncească să-și justifice banii pe care i-a cam luat degeaba până acum, aflăm că e doar unealta lui Emil Boc la niște mânăreli cu deșeurile municipiului. Nu e prima dată când în discuția despre deșeurile Clujului, Emil Boc încearcă niște mânăreli. Am fost de față (de partea cealaltă a telefonului) când încerca să-l convingă pe fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, să îl lase să mai arunce ilegal niște deșeuri pe rampa închisă de la Pata Rât, iar argumentul său suprem a fost: ”Hai, Maestre (că toți sunt Maestre când Emil Boc ori nu le știe numele, ori nu dă doi bani pe ei), că s-a găsi careva să ne trimită chiftele cu praștia la Gherla dacă se întâmplă ceva.”

CITEȘTE:

Rampa RADP, o dubioșenie de milioane de euro, votată cu ochii închiși de turma de consilieri locali ai lui Boc?

Dar ia să vedem, care mai sunt noutățile (a se citi mânăriile) depistate, în plus de către activistul clujean Szakats Istvan în proiectul pentru care Emil Boc a convocat ședință de îndată. În plus față de ce s-a scris de dimineață.

”Distinși cetățeni, dar mai ales membri ai Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, iată câteva teme de meditație pentru ședința extraordinară de azi, privind amplasarea unui nou centru integrat de deșeuri la rampa RADP.

  1. Dumneavoastră aprobați azi un proiect care evocă legea care prevede o distanță minimă de 200m de zone locuite. Ei bine, la 50m de amplasament stau în acest moment peste 70 de ființe umane, de vreo 10-15 ani așa. Nu că nu îi veți putea deporta și pe ăștia. Dar dumneavoastră aprobați azi un proiect pe baza unui raport care pretinde negru pe alb că acolo nu stă nimeni. Și care e fals. Vă țin pumnii.
  2. Dumneavoastră aprobați azi un proiect bazat pe un timeline care începe în august 2023. Nu aveți niciun timeline update-at la documentație. Suntem în noiembrie. Dumneavoastră aprobați azi un proiect cu un timeline fie invalid, fie inexistent. Vă țin pumnii.
  3. Dumneavoastră aprobați azi un proiect care prevede 100 de transporturi de deșeuri la rampă pe an. Asta înseamnă un transport odată la 3 zile. Serios? La mărimea Clujului? Poate una pe zi pe cartier?? Dumneavoastră aprobați azi un proiect pe puțin spus nefezabil. Vă țin pumnii.
  4. Dumneavoastră aprobați azi un proiect care cheltuire 5.117.000 RON pe 5401mp arie carosabilă betonată, trotuare, și împrejmuiri. Având în vedere că prețul unui metru pătrat de beton e între 100 și 200 RON/ mp, dumneavoastră aprobați azi un proiect cu această cheltuială grosolan supraevaluată, și anume de aproximativ de 15-20 ori. Vă țin pumnii.

May be an image of blueprint and text

May be an image of text that says 'Cheltuieli Personal Utilități Transport Taxe eliminare deÈeuri Total cantitate 5 12 100 tarif 6000 lei brut/luna 5.000 lei/lunar 200 lei/transport 150 lei/tonă 150 lei/anual 360.000 60.000 20.000 22.500 462.500'

May be an image of text that says 'Tabel, poziția 49: art. 11 Distanțele minime de protecție sanitară între teritoriile protejate și perimetrul unităț›ilor care produc disconfort și riscuri asupra sănătății populației sunt următoarele: 49. Rampe de transfer deşeuri- -200m"'

May be an image of blueprint, ticket stub and text

 

 

Și mai sunt două surprize în documentație, pe care vă invit să le descoperiți singuri. Dar hei, sunteți consilieri locali, cu responsabilitățile legale aferente, sigur le-ați găsit. Vă țin pumnii!”