Politica

Emil Boc promitea în 2012 prelungirea liniei de tramvai până în Florești. Marius Nicoară, co-președinte PNL: „Clujul nu mai poate fi guvernat cu minciuni!”

În campania electorală din 2012, Emil Boc promitea nici mai mult, nici mai puțin decât prelungirea liniei de tramvai până în Florești. Această promisiune, pentru că nu a fost onorată, s-a dovedit a fi una mincinoasă.

Dar primarul Clujului „a făcut totuși ceva” în mandatul 2012-2016, a schimbat vechea linie de tramvai deja existentă în Cluj cu alta nouă, pe același traseu, o investiție pe care mulți clujeni o consideră a fi una aiurea-n tramvai, pentru că traseul vechi al tramvaiului este complet nepotrivit pentru noile necesități de transport ale clujenilor: tramvaiul, în zona centrală, aglomerează și îngreunează traficul deja infernal, iar în zona Iris circulă de multe ori aproape gol pentru că nu răspunde necesităților de deplasare ale locuitorilor acestui cartier, care sunt rupți de alte cartiere ale Clujului din punctul de vedere al transportului în comun, ei fiind nevoiți să circule cu mașina personală, cu taxi sau pe jos.

„Vom continua gratuitățile la transport pentru pensionari” mai promitea Emil Boc în 2012, la unison cu contracandidatul său de atunci, Marius Nicoară, care încerca să câștige în mod populist alegerile promițând același lucru: „Gratuitate pe transportul în comun pentru pensionari!” 

Fiindcă cu această promisiune, atunci când este vorba de câștigarea electoratului, se merge la sigur, cei doi contracandidați se acuzau reciproc de furt de proiecte și de minciună: Nicoară era scrofălit că ar fi copiat proiectele Primăriei și ale lui Boc, iar la rândul său liberalul îl acuza pe Boc de faptul că „neavând proiecte proprii, minte cu privire la proiectele lui Marius Nicoară”.


Marius Nicoară, unul dintre liderii importanți ai partidului din partea căruia acum Emil Boc candidează pentru un nou mandat la Primărie, unul dintre susținătorii săi din prezent, în campania trecută afirma despre Boc următoarele lucruri (după cum aflăm dintr-un articol rămas pentru aducere-aminte în arhiva ziarului Făclia):

„USL Cluj le atrage atenția clujenilor asupra modului demagogic și mincinos în care candidatul Emil Boc își face campanie electorală. «Pentru că nu are proiecte proprii și pentru că singurul lucru concret cu care se poate lăuda este că „a pornit împreună și a continuat împreună” cu Sorin Apostu, astăzi Emil Boc îi minte pe clujeni cu privire la programul de guvernare locală al lui Marius Nicoară. […]

După ce le-a cerut clujenilor să îi fie recunoscători pentru realizări imaginare, după ce s-a autovictimizat făcând plângeri la Parchet, acum Emil Boc redevine el însuși și face ceea ce știe el cel mai bine: minte și face diversiuni. […]

Așa cum a câștigat alegerile parlamentare în 2008 mințindu-i pe profesori că le va mări salariile cu 50%, acum Emil Boc vrea să câștige Primăria bătându-și joc de bătrânii orașului. Clujul nu mai poate fi guvernat cu minciuni!»”, conchidea Nicoară în 2012.


Contracandidații „liberali” la Primăria Clujului de acum 4 ani, Nicoară și Boc, se acuzau, așadar, de minciună și de furt de idei – promiteau aceleași baliverne electorale și ofereau aceleași pomeni populiste.

Acum, cei doi sunt coledzi de partid, mari lideri peneliști, frați întru campanie, nemincinoși și curați ca lacrima. Cu noi promisiuni, la fel de nemincinoase ca cele din 2012, ei încearcă să câștige Primăria Clujului, bineînțeles, ca „întotdeauna, pentru Clujeni!”

Foto: arhiva Făclia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *