Din oras

Emil Boc, o nouă vizită pe șantierele patriei. Noi promisiuni pentru parkingul Hașdeu

Primarul Emil Boc a mai realizat o vizită menită să contribuie la imaginea sa de primar gopodar. Acesta a vizitat azi șantierul viitorului parking Hașdeu. Un parking promis din 2012, dar a cărui construcție tocmai a demarat.

Probabil că Boc s-a grăbit să viziteze șantierul acum cât mai sunt muncitori alături de care să își facă poze, înainte să vină frigul și toată lumea să ia pauză până în primăvară.

Astfel, potrivit promisiunilor primarului Boc noul parking Hașdeu ar urma să fie finalizat în august 2020. Având în vedere istoricul parkingurilor finalizate cu întârziere, ne permitem să fim sceptici în privința acestui termen înaintat de Boc. Putem aminti aici parkingul Negoiu a căror lucrări au fost întârziate cu 3 ani. De altfel, parkingul Negoiu a fost singurul finalizat de Primărie în ultimii ani. 

Parkingul Hasdeu este în discuție din 2012, din timpul campaniei electorale. Primarul interimar de atunci, Radu Moisin, a semnat un protocol cu Universitatea Babeș-Bolyai în vederea realizării proiectului. Nu s-a concretizat nimic în următorii ani. Abia acum, după șapte ani, au început lucrările care se afla la faza de fundație. Dacă a fost nevoie de șapte ani pentru demararea lucrărilor, ce șanse sunt ca acestea să fie finalizate la termen, respectiv în 12 luni? Șansa acestui parking este că anul viitor se organizează alegerile locale, iar Boc va avea nevoie de proiecte cu care să se laude. Astfel că, pe valul electoral, clujenii ar putea să se se bucure anul viitor de acest parking promis de șapte ani. 

Parkingul Hașdeu va avea un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane, terasă și 320 de locuri de parcare dintre care: 6 pentru persoane cu dizabilităţi şi 10 pentru maşini electrice, plus 4 locuri motociclete/mopede şi 11 locuri pentru biciclete.

Construcția este realizată pe o suprafață de 1476,80 mp, iar valoarea totală a investiției este de 23.723.732,96 lei fără TVA.

Citește și:

Revoltă după desființarea locurilor de parcare de pe Observatorului. Soluția Primăriei: parkingul Hasdeu, care nu se știe când va fi gata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *