Din oras

Emil Boc nu e in stare sa-si renoveze propriul sediu. Reabilitarea turnului Primariei avanseaza cu viteza melcului

Turnul Primariei Cluj-Napoca se reabiliteaza ardeleneste: cu o viteza ametitor de mica. Schelele amplasate de mai bine de doi ani pe fatada cladirii s-au contopit deja in peisajul urban al centrului Clujului atat de bine incat nimeni nu se mai mira ca lucrarile stagneaza de atata timp. Acestea au fost montate inca din 2014 dupa un incident cu caderi de tencuiala de pe cladire. Apoi pana in iunie 2015, cand s-a semnat contractul pentru reabilitare, nu s-a intamplat nimic, in afara faptului ca municipalitatea a platit zeci de mii de lei pentru inchirierea schelelor.

Apoi, conform panoului de identificare a santierului lucrarile au inceput in 6 iulie 2015. Numai ca muncitorii nu se vad pe nicaieri si nici ca lucrarile ar avansa in vreun fel in mai bine de jumatate de an. Cu toate acestea, reprezentantii Primariei sustin ca lucrarile sunt in toi si, avand in vedere ca termenul de executie s-a fixat pentru un an de zile, evolutia acestora este in grafic.

“S-a lucrat toata iarna in interiorul cupolei. Daca nu se vad muncitorii nu inseamna ca nu se lucreaza. In interior este nevoie de lucrari mai amanuntite. Reabilitarea va fi finalizata in vara”, au precizat reprezentantii Primariei.

Termenul este 5 iulie, dar nu ar trebui sa ne miram daca lucrarile vor fi gata tocmai la timp pentru alegerile locale, fixate cu o luna inainte.

Euras SRL din Satu Mare, firma omului de afaceri Mircea Letiu, este cea care reabiliteaza turnul sediului Primariei de pe Calea Motilor. Valoarea contractului se ridica la aproape 1,6 milioane de lei.

Cladirea Primariei de pe strada Motilor nr. 3 a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa planurile arthitectului Alpar Ignac, cu o fatada baroca de stil vienez si un turn de colt, cu ceas, care impresioneaza prin forta si sobrietatea degajate. Pe turn a fost aplicata stema Comitatului (prefecturii) Cluj, deoarece destinatia initiala a fost aceea de sediu al Comitatului Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *