In vizor

Emil Boc nu e de acord cu creșterile de salarii pentru bugetari: „Vă dau în scris, generațiile următoare vor plăti factura dezmățului actual!”

Emil Boc și-a adus aminte de perioada când, premier fiind, a tăiat salariile în sistemul public cu 25%. Se întâmpla în 2010, în contextul crizei economice mondiale, iar actualul primar al Clujului e convins că acele vremuri se vor întoarce în țara noastră în viitor.

Mai mult, i-a certat pe guvernanții care au mărit pensii și salarii în ultimii ani. ”Vă spun foarte sincer și direct: generațiile următoare vor plăti factura dezmățului actual. Să se înțeleagă că nimic nu e gratis pe lumea asta. Cu cât consumi mai mult decât produci, cu atât aduni datorii pe care le vor plăti în viitor. Acum e o perioadă mai fericită, Europa e pe creștere economică, nu avem o problemă majoră. Dar, vă dau în scris că această factură a consumului exagerat de azi va fi plătită pe viitor, pentru că așa e legea firii. Vor plăti generațiile următoare. Când se duce petrecerea și vine decontul, vor fi suferințe”, a declarat Boc, în cadrul unei conferințe de presă, conform ziare.com.

De asemenea, Boc și-a imaginat cum ar fi dacă el ar conduce România. Desigur, ar face-o cea mai frumoasă țară din Europa, așa cum Clujul este cel mai frumos oraș din lume: „Ce aș face? De dimineaţă până seara aş vorbi de autostrăzi, infrastructură, autostrăzi, infrastructură. Prima dată aş face România competitivă în infrastructură. În al doilea rând, aş face tot ce-mi stă în putinţă să investesc în inovare, în slujbele viitorului. Avem cel mai mare buget din istoria României, nu am avut niciodată un asemenea buget. Numai că nu sunt prioritizate investiţiile în concordanţă cu interesele naţionale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *