Rautacisme

Emil Boc ne zice că în Cluj-Napoca au intrat peste 50 de milioane de euro datorită Untold. Perfect. În conturile cui s-au oprit? Simte Clujul ceva în taxe şi impozite locale diminuate?

Scris de 1659

În fiecare an aceeaşi poveste: câţi bani aduce Untold, festivalul de cumetrie dintre Buta şi Boc în Cluj-Napoca. Ne zice Emil Boc că “în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită festivalului Untold”. Păi, ca o primă chestiune, acum 6 zile ni se spunea că “Participanții la festival vor “sparge” 100 de milioane de euro la Cluj”. S-au redus pretenţiile la jumătate, dirnect şi indinrect? (pardon!)

Oricum şi alea 50 de milioane au intrat în Cluj+Napoca şi s-au oprit în conturile lui Buta. Cluj+Napoca, ca de obicei, va primi bani de seminţe de iarbă şi cam atât. Au câştigat, ca în zilele bune ale Caritasului, taximetriştii, în special cei de la Bolt şi Uber care şi-au cvadruplat tarifele, câţiva din horeca (ceva cazare, ceva gogoşi vândute accidental la câte un festivalier rătăcit prin Centru) şi cei care şi+au dat apartamentele în chirie.

Că nu degeaba şi-a amenajat Buta ”spots” pentru ”peste 70 de vendori cu mâncare și băuturi” în interiorul Parcului Central…, mama ei de limbă română, că tușea hipsterul dacă pronunța ”locuri” și ”vânzători”! Toate aceste ”spots” and ”dots” pentru ”vendori” au fost ÎN INTERIORUL FESTIVALULUI, cu nişte preţuri de te doare capul. Iar de ieșit de acolonu s-a prea ieşit. De aceea e Parcul Central dat lui Buta, să-l închirieze la ”spot” ”vendorilor”, să-și umple contul, exploatând spațiul public clujean în complicitate cu slugile sale din administrația publică locală.

În rest, vedem noi, clujenii văduviţi 4 zile şi 4 nopţi de oraşul nostru, de liniştea şi somnul nostru, ceva din aceşti bani? Ne-am apropiat cu un milimetru mai mult de realizarea metroului, a centurii metropolitane_ Se asfalteată ceva, ne scad taxele la colectare deşeurilor? Suntem scutiţi de taxe şi impozite?

Nu, Din contră. Măcar să ne spună Emil Boc că primele de făcut osânză în Primărie sunt plătite din banii “intraţi” în Cluj-Napoca datorită Untold.

Cum v-am mai zis, ca în fiecare an de când Cluj-Napoca este preșul afacerii particulare UNTOLD, accesul clujenilor în Parcul Central a fost restricționat. S-au montat garduri, iar forțele de ordine au patrulat zona (inclusiv cu elicopterul) pentru a se asigura că nimeni nu intră în acest perimetru. Pe banii cui au patrulat forțele de ordine și au interzis accesul clujenilor în parc? Pe banii de la Răchițele ai lui Boc? A plătit plodul de sereist de Sebeș-Alba ceva, consistent (poate chiar parte din câștiguri cum s-a oferit ca să ia la muls Parcul Izvor din București) și noi nu știm? A dat Ciucă din pensia lui specială? Poate ține Bode masa și dansul? Nu. Am plătit noi, clujenii, ca fraierii, mofturile de PR ale lui Emil Boc. Și le plătim prin prețuri crescute la servicii și hrană și chirii nesimțite, multă vreme după ce se termină NESIMIȚITOTECA Untold. Să fie clar, orice ar invoca cu privire la câștigurile unora, altora, orice bune intenții ar mima, ce se îmtâmplă în patru zile și patru nopți la Cluj-Napoca este UN ABUZ al autorităților asupra clujenilor.

ABUZ!

PS: Scriam acum trei ani: “Ar fi trebuit să primim vreo 42 de milioane de lei și ni s-au alocat 12 milioane de lei”, zice Boc care se plânge, în mass media pupincuristă, că oraşul Cluj-Napoca este „pierzător net” la bugetul local la actuala rectificare. Zău, parcă tocmai ce s-a lăudat (tot în mass media de chitanțier) că Untoldul i-a băgat la teșcherea 45 de milioane de euro! Păi, când minți că ești sătul și te descurci singur, cineva s-ar putea să te ia în seamă.”

Poate pățește la fel și anul acesta!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 23 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE