Politica

Emil Boc, monolog despre egalitatea de șanse: Am multiplicat centrii de putere. Nimeni nu este nababul suprem al Clujului

Scris de 268

Clujul oferă șanse egale de dezvoltare tuturor și nu este captiv nici unui grup de interese, consideră Emil Boc. „Cheia succesului acestui oraș – faptul că am multiplicat centrii de putere”, a susținut edilul.

Monologul lui Emil Boc despre egalitatea de șanse 

Clujul oferă șanse de dezvoltare tuturor, crede Emil Boc. Acesta s-a lansat într-un monolog prelung despre calitatea vieții și domnia legii în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

„Că tot spun la toți, NIMENI nu poate bate cu pumnul în masă la Primărie, să spună: «Primăria face așa cum zic eu, pentru că noi suntem grupul ăla de interese care conduce, prin filtrul nostru trece tot, noi dominăm orașul».

Întotdeauna m-am ferit ca orașul acesta să fie captiv unui grup de interese. 

Da, să fie foarte mulți care să dezvolte afaceri, să fie mulți care să aibă influență, să aducă locuri de muncă, dar nimeni să nu-i controleze și să-i sugrume pe ceilalți, să îi oprească pe alții să se dezvolte.

Fiecare componentă a orașului să aibă posibilitatea să se dezvolte, dar nimeni să nu poată să-i domine, să se transforme într-un clan de interese care să oprească dezvoltarea orașului. 

Asta a fost, după părerea mea, cheia succesului acestui oraș, faptul că am multiplicat centrii de putere, dându-le fiecăruia șansa, indiferent de orientare politică, religioasă sau de avere.

Le-am dat șanse să respecte legea și să se dezvolte.

Dar niciunul să nu aibă posibilitatea să spună: «Eu sunt nababul suprem și numai eu decid ce se întâmplă în acest oraș». Nu! Legea decide ce se întâmplă într-un oraș”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

 
Egalitate – Urbanism – Interese

Singurul interes constant de grup, în Cluj, a fost urbansimul. Sau miza constantă a fiecărui interes de grup.

Pentru urbanism s-au bătut și continuă să-și facă loc reprezentanții puterii locale.

Încă de pe vremea când pupilul Sorin Apostu, omul pe care Emil Boc l-a crescut și l-a recomandat, a fost la cârma Primăriei Cluj-Napoca, interesele de grup au tras de pârghiile administrative după cum au vrut: fie că ne referim la „grupul de la Cluj”, fie că ne gândim la „grupul de la lac”, interesele majore au fost și au rămas în domeniul imobiliar. 

CITEȘTE ȘI: Clujul intereselor electorale și jocurilor de culise – BOC: „Cât timp eu voi avea o putere de decizie, acest oraș nu va fi captiv unui grup de interese…”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai abordat tema egalității de șanse și a grupurilor de interese lipsă de la Cluj în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020. 

Până astăzi, subiectul pare să rămână unul pur electoral. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 6 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 7 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 9 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 10 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 11 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 11 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 12 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 14 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 15 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 17 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE