Politica

Emil Boc, monolog despre egalitatea de șanse: Am multiplicat centrii de putere. Nimeni nu este nababul suprem al Clujului

Scris de 268

Clujul oferă șanse egale de dezvoltare tuturor și nu este captiv nici unui grup de interese, consideră Emil Boc. „Cheia succesului acestui oraș – faptul că am multiplicat centrii de putere”, a susținut edilul.

Monologul lui Emil Boc despre egalitatea de șanse 

Clujul oferă șanse de dezvoltare tuturor, crede Emil Boc. Acesta s-a lansat într-un monolog prelung despre calitatea vieții și domnia legii în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

„Că tot spun la toți, NIMENI nu poate bate cu pumnul în masă la Primărie, să spună: «Primăria face așa cum zic eu, pentru că noi suntem grupul ăla de interese care conduce, prin filtrul nostru trece tot, noi dominăm orașul».

Întotdeauna m-am ferit ca orașul acesta să fie captiv unui grup de interese. 

Da, să fie foarte mulți care să dezvolte afaceri, să fie mulți care să aibă influență, să aducă locuri de muncă, dar nimeni să nu-i controleze și să-i sugrume pe ceilalți, să îi oprească pe alții să se dezvolte.

Fiecare componentă a orașului să aibă posibilitatea să se dezvolte, dar nimeni să nu poată să-i domine, să se transforme într-un clan de interese care să oprească dezvoltarea orașului. 

Asta a fost, după părerea mea, cheia succesului acestui oraș, faptul că am multiplicat centrii de putere, dându-le fiecăruia șansa, indiferent de orientare politică, religioasă sau de avere.

Le-am dat șanse să respecte legea și să se dezvolte.

Dar niciunul să nu aibă posibilitatea să spună: «Eu sunt nababul suprem și numai eu decid ce se întâmplă în acest oraș». Nu! Legea decide ce se întâmplă într-un oraș”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

 
Egalitate – Urbanism – Interese

Singurul interes constant de grup, în Cluj, a fost urbansimul. Sau miza constantă a fiecărui interes de grup.

Pentru urbanism s-au bătut și continuă să-și facă loc reprezentanții puterii locale.

Încă de pe vremea când pupilul Sorin Apostu, omul pe care Emil Boc l-a crescut și l-a recomandat, a fost la cârma Primăriei Cluj-Napoca, interesele de grup au tras de pârghiile administrative după cum au vrut: fie că ne referim la „grupul de la Cluj”, fie că ne gândim la „grupul de la lac”, interesele majore au fost și au rămas în domeniul imobiliar. 

CITEȘTE ȘI: Clujul intereselor electorale și jocurilor de culise – BOC: „Cât timp eu voi avea o putere de decizie, acest oraș nu va fi captiv unui grup de interese…”

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai abordat tema egalității de șanse și a grupurilor de interese lipsă de la Cluj în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020. 

Până astăzi, subiectul pare să rămână unul pur electoral. ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 5 hours Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 6 hours Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 6 hours Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
 • Acum 7 hours In vizor
  După ce li s-a bătut obrazul de către clujeni și mass media și li s-a atras atenția că, de 5000 de lei pe lună redevență, nu sunt stăpânii Pieței Universității și nu ei decid cine ”se integrează în peisaj”, organizatorii Târgului de Crăciun a reprimit Asociația NUCA în spațiul public
 • Acum 22 hours Politica
  CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE! Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024
 • Acum 1 day In vizor
  De Sfântul Andrei, primarul Boc a mințit în față națiunea și SEAP-ul, spunând că ”60 de zile este perioada de evaluare a ofertelor” pentru Metrou
 • Acum 1 day Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 1 day Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 1 day Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 2 days Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 2 days PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE