In vizor

Emil Boc, Marcel Bonțidean, organele de forță ale județului Cluj sunt complicii organizatorilor Untold la încălcarea Legii

Primarul municipiului Cluj-Napoca și șeful Poliției Locale sunt complicii organizatorilor Untold la încălcare prevedeilor exprese ale Legii. Prin pasivitate și neluare de măsuri pentru a pune Legea în drepturi, devin complici la această flagrantă încălcare a Legii toți decidenții organelor de forță din Cluj, inclusiv Prefectul (care o mai fi fiind în această funcție zilele acestea), din cauză că, în calitatea sa de garant al respectării acesteia în teritoriu.

LEGEA 60 din 1991, ART 5 – (1): Organizarea și desfășurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, stațiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităților economice cu instalații, utilaje sau mașini cu grad ridicat de pericol în exploatare.

LEGEA 61 din 1991, ART. 2: Constituie contravenție savârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

ALIN. 26.: tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora

ALIN 27: Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Ziar de Cluj a atras atenția, degeaba, cu privire la acest aspect al încălcării flagrante a Legii tocmai de către organele care sunt obligate să asigurea respectarea acesteia încă de la prima ediție a acestei discoteci ilegale în aer liber numite Untold. Devine clar că municipul Cluj-Napoca este neguvernat, un loc în care Legea se mai aplică după cum dispune primarul acestuia.

Cerem organelor de drept centrale să intervină. Cele locale se pare că sunt la comanda particularului Buta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *