Vocea ta

Emil Boc lasă pe dinafară din ecuația centurii metropolitane Cluj cea mai mare comună din România, Floreștiul

Scris de 817
Acum că s-au publicat documentațiile pentru toate tronsoanele centurii metropolitane vedem de fapt că Floreștiul e lăsat pe dinafara lucrărilor. Din cei 42 de km, doar 24 se vor face, iar restul de 18, care ar fi asigurat eliminarea ambuteiajelor, au fost lăsați de PNL pentru următoarele rânduri de alegeri.
O scurtă analiză realizată de Horațiu Cosma:

După 5 ani de studii de fezabilitate (din care 4 de prelungiri), a fost scoasă într-un final la licitație parte din centura Cluj: 600 de milioane de euro, 24km plus drumuri de legătură, 4 ani durata contractului, probabil dublu în ani “Boc”.

Însă din cei 42 de km ai centurii metropolitane, doar 24 au avut baftă să intre în grațiile primarului din Cluj. Restul de 18, altă dată.

Problema e că cei 18 km uitați sunt cei care asigură eliminarea ambuteiajelor majore din județ prin ocolirea localităților metropolitane din jurul Clujului, mai exact Florești, Gilău și Apahida.

Este o nouă lovitură dată de Boc în special floreștenilor care petrec zilnic ore în trafic, după ce în ianuarie a lansat în licitație o lărgire pe 2 km a drumului Cluj – Florești ce presupune sugrumarea completă a traficului prin îngustarea la o singură bandă pe sens a drumului în timpul șantierului.

Foto: sectoarele lăsate pe dinafară sunt cele ilustrate cu portocaliuULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 24 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE