Vocea ta

Emil Boc lasă pe dinafară din ecuația centurii metropolitane Cluj cea mai mare comună din România, Floreștiul

Acum că s-au publicat documentațiile pentru toate tronsoanele centurii metropolitane vedem de fapt că Floreștiul e lăsat pe dinafara lucrărilor. Din cei 42 de km, doar 24 se vor face, iar restul de 18, care ar fi asigurat eliminarea ambuteiajelor, au fost lăsați de PNL pentru următoarele rânduri de alegeri.
O scurtă analiză realizată de Horațiu Cosma:

După 5 ani de studii de fezabilitate (din care 4 de prelungiri), a fost scoasă într-un final la licitație parte din centura Cluj: 600 de milioane de euro, 24km plus drumuri de legătură, 4 ani durata contractului, probabil dublu în ani „Boc”.

Însă din cei 42 de km ai centurii metropolitane, doar 24 au avut baftă să intre în grațiile primarului din Cluj. Restul de 18, altă dată.

Problema e că cei 18 km uitați sunt cei care asigură eliminarea ambuteiajelor majore din județ prin ocolirea localităților metropolitane din jurul Clujului, mai exact Florești, Gilău și Apahida.

Este o nouă lovitură dată de Boc în special floreștenilor care petrec zilnic ore în trafic, după ce în ianuarie a lansat în licitație o lărgire pe 2 km a drumului Cluj – Florești ce presupune sugrumarea completă a traficului prin îngustarea la o singură bandă pe sens a drumului în timpul șantierului.

Foto: sectoarele lăsate pe dinafară sunt cele ilustrate cu portocaliu