Din oras

Emil Boc face tur de forță din inaugurarea proiectelor neîncheiate. După Piața Blaga 94%, urmează Parkingul Hașdeu: „Stadiu lucrări: 96% finalizat”

Primarul Emil Boc a demarat o nouă procedură de inaugurare a lucrărilor de infrastructură din oraș, prin care se face economie de panglică: nici măcar nu mai e nevoie ca șantierele să fie închise, iar lucrările încheiate. Mai nou, Clujul stabilește un nou record la nivel național prin darea în folosință a obiectivelor aflate încă în execuție. Un precedent în acest sens a fost stabilit în decembrie 2019, atunci când strada Regele Ferdinand era „inaugurată” la nivel de circulație, iar șantierul propriu-zis a continuat până în iunie 2020. 

CITEȘTE ȘI: Inaugurarea electorală a parkingului Hașdeu a fost ratată, însă, după un deceniu, parkingul chiar există!

Chiar dacă celelalte străzi, parte a proiectului – str Tipografiei ori scuarul CEC – nu au mai fost încheiate nici până în prezent. 

În mod similar, deși lucrările de modernizare a Pieței Lucian Blaga trebuiau încheiate în 30 noiembrie 2020, șantierul a continuat chiar și în ziua de 1 Decembrie 2020

CITEȘTE ȘI1 Decembrie: PARADĂ DE MUNCITORI în Piața Lucian Blaga FOTO

Ori chiar în duminica alegerilor parlamentare din 6 decembrie. 

CITEȘTE ȘIBună dimineața, Piața nu e gata! VIDEO

Chiar dacă Emil Boc a făcut un tur al Pieței Blaga cu prilejul Zilei Naționale a României, anunțând că lucrările sunt „gata în proporție de 94%”. 

După vizita edilului Boc, șantierul e încă deschis, iar clujenii sunt bulversați: nimeni nu mai știe dacă proiectul a fost încheiat, după cum anunță primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare, ori dacă va mai continua cel puțin până în 24 Ianuarie, adică de Ziua Micii Uniri. 

Acum, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță încheierea „în proporție de 94%” a lucrărilor de la Parkingul Hașdeu, un proiect promis din 2012, dar inaugurat parțial – 96% – în 2020. 

„Cluj-Napoca: Un nou parking cu 320 de locuri de parcare se apropie de finalizare. Stadiu lucrări: 96% finalizat, termen: 14 Decembrie 2020

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final. Parkingul, situat pe strada Păstorului nr. 67-69 dispune de 320 locuri de parcare. Structura cuprinde un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Din totalul de 320 locuri de parcare, 6 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete.

Suprafața construită: 1488,40 mp. În acest moment, parkingul este realizat în proporție de 96%”, notează Emil Boc pe pagina sa de socializare. 

Lentoarea ardelenească și viteza redusă în realizarea obiectivelor așteptate de comunitate este acum celebrată la nivel national și recunoscută la nivel mondial: un proiect inițiat în 2012, precum Parkingul Hașdeu de pe strada Păstorului, este inaugurat de Emil Boc „în proporție de 96%”, în 2020. 

Desigur, după anunțul și vizitele primarului Boc, șantierele rămân deschise, iar clujenii rămân captivi reclamei virtuale a propriului lor primar. 

CONTEXT

În anul 2012, Primăria Cluj-Napoca semna un acord cu Universitatea „Babeș-Bolyai” privind construcția unui nou parking pe strada Păstorului.

Urma ca în același an sau în cel mai rău caz în 2013, să demareze lucrările.

Cu puțin timp înainte de campania electorală din 2012, Radu Moisin, primar interimar la acea vreme, a semnat un acord de colaborare între Primărie și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, urmând să fie demarate apoi studiile de fezabilitate, proiectare și execuție.

Tot atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013.

Înainte de a începe, acordul a fost anulat, apoi a fost reînnoit, dar fără niciun rezultat.

Vreme de aproape 6 ani, clujenii au rămas doar cu promisiunea, întrucât proiectul a fost blocat. 

Abia în iunie 2018, Emil Boc revenea asupra acestui subiect.

Autorizaţia de construire pentru „parking suprateran S+2D+P+2E+terasă, conform planului urbanistic de detaliu (PUD), aprobat cu hotărârile de Consiliu Local nr. 473/2013 şi nr. 388/2016, str. Păstorului nr. 67-69” a fost publicată pe site-ul municipalităţii abia în martie 2019. 

Acum, decembrie 2020, Parkingul Hașdeu este inaugurat „în proporție de 96%”.

Mai multe detalii în link-ul de mai jos:

CITEȘTE ȘI: Promisiune electorală din 2012: Parkingul Hașdeu a primit autorizație de construcție abia în 2019

 

 

sursa capturi: emilboc/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *