Politica

Emil Boc explică «boala de putere» a lui Putin: Sunt convins că ținta lui e să instaureze un guvern-marionetă la Kiev, care să-i permită anexarea Ucrainei

Scris de 475

La mai bine de 24 de ore de la intervenția militară a Moscovei în Ucraina, edilul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc analizează contextul regional și explică planurile strategice ale rușilor: „Era previzibil, din punctul meu de vedere”, a susținut Boc. 

Într-o intervenție radio, primarul Clujului a declarat că luând în considerare contextul regional, intervenția militară rusească în Ucraina reprezenta doar o chetiune de timp.

„Era previzibil din punctul meu de vedere, studiindu-l puțin pe Putin, cunoscând puțin istoria Rusiei și a Uniunii Sovietice, văzând contextul actual de politică al lui Putin și, nu în ultimul rând, înțelegând boala de putere a lui Putin.

Pentru că oricine deține puterea are tendința de a abuza de ea și merge până acolo unde întâlnește limite, a spus-o Montesquieu acum vreo trei sute de ani. 

Deci punând cap la cap toate evoluțiile istorice, personalitatea lui Putin, plus orgoliul rănit în urma destrămării Uniunii Sovietice, m-au determinat să fac acea afirmație că este doar o chestiune de timp. Și asta s-a întâmplat”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Potrivit lui Boc, Putin urmărește să preia controlul asupra întregii Ucriane sau a unei părți a statului vecin. 

„După cum la fel de convins sunt eu, personal, că ținta lui Putin, astăzi, este instaurarea la Kiev a unui guvern-marionetă pro rus, care să-i faciliteze anexarea Ucrainei sau a unei părți din Ucraina și controlul total asupra acesteia. 

De fapt, Putin asta urmărește, prin atacul concertat din diverse părți și, din câte am văzut, se concentrează asupra Kievului în dorința de a-l înlătura pe președintele ales și de a impune o conducere care să fie apropiată Moscovei”, a mai explicat edilul Emil Boc. 

Edilul Clujului a condamnat revizionismul rusesc și a apreciat că ne aflăm într-unul dintre cele mai complicate momente după cel de-al Doilea Război Mondial. 

CITEȘTE ȘI: VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 42 mins In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 42 mins In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 2 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 3 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 5 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 18 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 19 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 1 day Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
 • Acum 1 day In vizor
  USAMV Cluj Napoca la încă o tură de judecată cu omul de afaceri din imobiliare Călin Buzoianu. Aceeași ”stațiune de cercetare experimentală”, bat-o vina!
Citește și...
Recomandările redacției