Politica

Emil Boc explică «boala de putere» a lui Putin: Sunt convins că ținta lui e să instaureze un guvern-marionetă la Kiev, care să-i permită anexarea Ucrainei

La mai bine de 24 de ore de la intervenția militară a Moscovei în Ucraina, edilul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc analizează contextul regional și explică planurile strategice ale rușilor: „Era previzibil, din punctul meu de vedere”, a susținut Boc. 

Într-o intervenție radio, primarul Clujului a declarat că luând în considerare contextul regional, intervenția militară rusească în Ucraina reprezenta doar o chetiune de timp.

„Era previzibil din punctul meu de vedere, studiindu-l puțin pe Putin, cunoscând puțin istoria Rusiei și a Uniunii Sovietice, văzând contextul actual de politică al lui Putin și, nu în ultimul rând, înțelegând boala de putere a lui Putin.

Pentru că oricine deține puterea are tendința de a abuza de ea și merge până acolo unde întâlnește limite, a spus-o Montesquieu acum vreo trei sute de ani. 

Deci punând cap la cap toate evoluțiile istorice, personalitatea lui Putin, plus orgoliul rănit în urma destrămării Uniunii Sovietice, m-au determinat să fac acea afirmație că este doar o chestiune de timp. Și asta s-a întâmplat”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Potrivit lui Boc, Putin urmărește să preia controlul asupra întregii Ucriane sau a unei părți a statului vecin. 

„După cum la fel de convins sunt eu, personal, că ținta lui Putin, astăzi, este instaurarea la Kiev a unui guvern-marionetă pro rus, care să-i faciliteze anexarea Ucrainei sau a unei părți din Ucraina și controlul total asupra acesteia. 

De fapt, Putin asta urmărește, prin atacul concertat din diverse părți și, din câte am văzut, se concentrează asupra Kievului în dorința de a-l înlătura pe președintele ales și de a impune o conducere care să fie apropiată Moscovei”, a mai explicat edilul Emil Boc. 

Edilul Clujului a condamnat revizionismul rusesc și a apreciat că ne aflăm într-unul dintre cele mai complicate momente după cel de-al Doilea Război Mondial. 

CITEȘTE ȘI: VIN RUȘII! Contextul regional al arhitecturii de securitate îl îngrijorează pe BOC: „Este o chestiune de timp, nu «dacă». Analiza mea preliminară spune că, din nefericire, vom avea o intervenție militară…”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *