Din oras

Emil Boc e scăpat de sub control, riscăm să rămânem cu 100 de TAXIMETRE în Cluj: „Mai lipsește să ne oblige să facem campanie electorală partidului”

Emil Boc reușește să enerveze pe toată lumea cu discursurile sale populiste prin care promite tot felul de măsuri idioate care nu au susținere în lumea reală. 

Este și cazul măsurilor gândite pentru taximetriști. Emil Boc vrea să-i oblige pe șoferii de taxi să aibă în dotare aparatură POS, GPS, dar și insistă pe înlocuirea mașinilor clasice cu cele electrice.

Ioan Pugna, unul dintre cei mai competenți lideri ai Asociației Taximetriștilor Cluj, crede că Emil Boc se află într-o campanie electorală prematură și, ca de obicei, are un discurs populist care prinde doar la prostime.

Pugna a desființat, pas cu pas, toate ideile extrem de nocive gândite de Boc. 

Despre mașini electrice în flota de taxiuri:

„Probabil că primăria are în cap ca lumea să migreze la ride sharing, mai ales că vor intra în legalitate. La 2.25 lei kilometrul, ca să conduci o mașină electrică pe taxi trebuie să mănânci doi ani doar biscuiți. Aici nu putem să ne băgăm cu Renault Zoe, care nici măcar nu primește acreditare pentru taxi la 3 locuri. Un Nissan decent ar costa 35.000 euro. Îi sugerez domnului Boc să trimită un consilier la Amsterdam și Londra să vadă acolo cum s-au făcut lucrurile. Pas cu pas, infrastructură, stații de încărcare multe. Plus, se subvenționează de către primărie 60% din prețul unei mașini electrice”.

Despre noile schimbări gândite de Emil Boc: 

„În primul rând nici nu cred că au cadru legal să facă ce vor, îmi place să cred doar că cineva fură startul la campania electorală și atât. Luni avem o întâlnire cu reprezentanții primăriei, de obicei nu prea ne bagă în seamă. Nicio problemă, vom ajunge ca la București unde vom da în judecată primăria și vom câștiga. Nu poți schimba regulile din mers. Să zicem că partea aceea cu POS e posibilă, însă e perimată. În epoca aplicațiilor, nu o mai văd utilă. Cât despre GPS, nici vorbă. Nu suntem infractori, să fim monitorizați. Suntem cumva eliberați condiționat de la închisoare? Ca să nu mai zic că vor să fim la cheremul poliției locale, conform noii legi am fi obligați să ne prezentăm de îndată la sediul poliției când suntem chemați”.

Concluzia lui Ioan Pugna:

„Sub 100 mașini s-ar conforma noilor reguli. Mai lipsește să ne oblige să facem campanie electorală partidului”. 

Pe site-ul primăriei Cluj poate fi consultat, pe îndelete, noul cod de conduită al taximetriștilor, gândit de Boc. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *