Politica

Emil Boc, după decizia Vienei care a blocat România în Schengen: „Austria este Rusia Uniunii Europene”. Să scoată cremwuștii din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca!

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că Viena a făcut o mare nedreptate bocând intrarea României în Schengen și că „până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE”. „Austria este Rusia Uniunii Europene”, a declarat Boc într-un interviu pentru Ziua de Cluj.

  • „Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene.
  • Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo”, a declarat primarului Clujului.

Optimist, Emil Boc afirmă că trebuie văzută și partea plină a paharului: ”România are de partea sa 26 de state UE.”

Legat de argumentul Austriei privind migrația ilegală, Boc a acuzat Viena de sfidare și minciună:

  • „Chestiunea scoasă din joben, în ultima secundă, cum că România este pe ruta de migrație, este cea mai mare minciună pe care poate să o rostească un stat la UE cu privire la România.
  • Au spus austriecii că sunt 100.000 de imigranți la graniță și ei au venit în mare parte prin România.
  • Cum îți permiți să minți și să sfidezi realitatea în halul acesta doar pentru ați arăta mușchii imperiali, în condițiile în care știm că Serbia nu cere viză la indonezieni, indieni, thailandezi și alte 25 de țări? Mie să nu-mi spună austriacul că vine ală prin Serbia și România și după pleacă în Austria. (…) Nu au învățat nimic austriecii din istorie”.

APROPOS: Mai dă Boc 5,8 milioane de euro pe clădirea BCR din centrul Clujului? BCR este controlat de banca austriacă ERSTE

Emil Boc a vorbit și despre acțiunile românilor de boicotare a afacerilor austriece:

„Ne trebuie calm, inteligență, diplomație și până la urmă vom rezolva. Sfidăm interesele Austriei. Dacă mă duc să-mi cumpăr benzină, aleg de unde să-mi cumpăr, că am mai multe oportunități. Avem opțiuni unde să ne depune banii, unde să ne petrecem vacanțele, weekendurile, avem opțiunea să jucăm inteligent”.

Abia luni vom afla ce înțelege prin ”boicot” Emil Boc: mai păstrează pe tapet achiziționarea clădirii BCR Cluj? Mai dă 5, 8 milioane de euro, bani de la bugetul local, pentru clădire?

Sau e doar boicot din gură? Ca și faptele pe care le tot făptuiește.