In vizor

Emil Boc, despre parkingul privat de pe Avram Iancu: Am vrut să îl facem noi, dar ne-a luat-o privatul înainte

Capacitatea lui Emil Boc de a se lăuda cu orice proiect, fie că are un merit, fie că nu, este nemărginită. Edilul are un talent prin care se lipește de orice investiție de succes din oraș, la fel cum știe să se sustragă de la a-și asuma responsabilități pentru orice investiție privată criticată de clujeni.

În cadrul ședinței Consiliului Local de ieri în care a fost aprobat bugetul municipiului, primarul a vorbit mai bine de o oră despre nenumăratele proiecte pe care o să le facă. Multe dintre ele nefiind desigur la prima menționare, le-am tot auzit de-a lungul timpului.

Însă grandomania primarului a depășit toate limitele atunci când printre proiecte a amintit și parkingul de pe strada Avram Iancu, o investiție complet privată. Păi Primăria nu a mai reușit de ani de zile să mai realizeze un parking, cică sunt scumpe, astfel că Boc a profitat imediat de ocazia de a menționa printre proiecte și acesrt parking, în acest fel capitolul acesta nu rămânea neacoperit. Ce dacă Primăria nu are niciun merit? Mai mult decât atât, tot ce a făcut municipalitatea a fost să desființeze toate parcările din acea zonă și să-i invite pe riverani să parcheze la Cluj Arena.

Însă Boc a ținut să precizeze că și ei aveau un plan să realizeze un  parking în acea zonă, parking ce trebuia finalizat odată cu modernizarea străzii Kogălniceanu, doar că le-au luat-o privații înainte.

„În zona centrală, pe strada Avram Iancu, vom avea un parking cu 340 de locuri. L-am gândit cu mulți ani în urmă, dar nu a mai trebuit să intervenim, pentru că privatul l-a făcut singur. Era conceput să se finalizeze odată cu strada Kogălniceanu”, a spus Boc, în ședința Consiliului Local, potrivit media9.ro.

 

Norocul clujenilor. Că dacă rămânea proiectul la Primăriei nu ar fi fost finalizat prea curând, la cum au decurs lucrările de modernizare a străzilor Kogălniceanu și Universității.

Parkingul de pe strada Avram Iancu va avea 340 de locuri și este realizat de Fondul de pensii al Bisericii Reformate și va fi finalizat în acest an.