De cartier

Emil Boc, despre HUB-ul educațional din Borhanci: „Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane”

Scris de 144

Colonia Borhanci, unde Primăria promitea un cartier al tineretului rămas nerealizat, precum și un aqua park propus de edilul Boc, dar blocat de comunitatea clujeană, urmează să devină un Hub educațional. Localnicii de aici mai au de așteptat doar 6 ani până când Primăria va reuși să transpună în practică ceea ce acum este doar în stadiul de pregătire. 

Primarul Emil Boc a luat act în cadrul ședinței de Consiliu local de petiția semnată de locuitorii din cartierul Borhanci prin care aceștia solicită măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de trai într-un cartier realizat până acum de administrația locală pe modelul Florești: doar blocuri-dormitor.

CITEȘTE ȘIEmil Boc, despre HUB-ul educațional din Borhanci: „Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane”

 Edilul a recunoscut că primăria a început pregătirea acestui proiect în urmă cu o lună de zile doar, însă vechile proiecte rămase nerealizate – cartier al tineretului ori aqua park – vor fi date uitării, întrucât Borhanciul va deveni până în 2026 un Hub Educațional. 

Ziar de Cluj semnala acest proiect inițiat de Primărie în campanie electorală, drept răspuns la condițiile dificile de trai ale localnicilor din această zonă. 

CITEȘTE ȘIBORHANCI, de la cartier de locuințe la HUB Educațional. Boc: „Continuăm această politică de a duce facilitățile de bază pentru cetățean cât mai aproape”

În Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional – şcoală, grădiniţă, creşă, parc – pe o suprafață de cca 76 de ha, pe locul în care a fost promis în alte campanii electorale Cartierul Tineretului. 

„Toate studiile de fezabilitate ne-au arătat că acolo nu se poate face cartier de locuinţe şi nici aqua park, costă foarte mult stabilizarea terenului pentru astfel de investiţii. 

Aşa că, în urmă cu o lună, am decis ca pe acest teren să facem un hub educaţional şi un parc. 

Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare.

Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. 

E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate”, a declarat edilul Emil Boc, în şedinţa de CL.

În toamna anului 2015 primarul Emil Boc anunța realizarea unui cartier: un cartier întins pe o suprafață de 80 ha cu parcele de case pentru tineri.

Acum, Borhanciul va deveni hub educațional. 

Emil Boc a anunțat, vineri, „vestea bună” – toate proiectele mari, precum metroul și centura metropolitană se vor realiza pentru a crește calitatea vieții în Cluj. 

Bunăoară, locuitorii din cartierul Borhanci – cu credite pe viață pentru visul de a locui într-un cartier cu blocuri-dormitor – mai au de așteptat doar 6 ani până când petiția pe care au semnat-o va deveni realitate. 

Cel puțin așa arată situația în cel mai optimist scenariu. 

Realitatea este, însă, cu totul alta: reprezentanții administrației locale se întrec în promisiuni verzi, nepoluante și digitale, timp în care clujenii trebuie să facă față unui oraș prea puțin prietenos cu pietonii, poluat și prea puțin verde.

Un Cluj sufocat de trafic și promisiuni.

CITEȘTE ȘIExtinderea arterei Constantin Brâncuși, amânată din cauza campaniilor electorale

nodul rutier Borhanci-Romul Ladea-Fagului-Brâncuși este blocat în fiecare ziULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 37 mins Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 1 hour Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 7 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE