Politica

Emil Boc, de râsul primarilor USR: ”La ce prețuri sunt la chiriile din Cluj Napoca, și la cât se stă în trafic, poți să te muți cu totul în mașină”

După ce s-au încheiat lucrările Ligii Aleșilor Locali, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, atât primarul USR din Bacău Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, cât și primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, au transmis că aglomerația din trafic la Cluj Napoca le-a dat bătăi de cap și că lipsa alternativelor lasă de dorit într-un oraș condus de ani de zile de același primar, care beneficiază de bugete exorbitante.

  • Primarul Bacăului chiar l-a ironizat pe Emil Boc, spunând că a înțeles, într-o singură zi cât s-a aflat la Cluj Napoca, că administrația locală pare că s-a străduit ca mașina să fie lucrul cel mai folosit și că oamenii parcă stau numai în mașini.

”Și oricum, la ce prețuri sunt la chiriile din Cluj Napoca, și la cât se stă în trafic, poți să te muți cu totul în mașină”, a adăugat Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

Primarul USR a mai punctat că pistele de biciclete în Cluj Napoca sunt doar ”vopsite”, în timp ce în orașul său a fost creată o pistă funcțională, de 23 de km.

”La Bacău, în mandatul meu am creat cei 23 de km de piste de bicicletă, dar funcționale, nu vopsite”, a spus Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

El a adăugat că în Bacău întreg orașul poate fi străbătut de la un capăt la altul în maxim 15 minute, și chiar dacă, într-adevăr, ca suprafață Bacăul este mai mic decât municipiul Cluj Napoca, tot nu există nicio justificare pentru faptul că orașul lui Boc nu este prietenos cu locuitorii săi.

”Degeaba te lauzi că ai un buget mare și că atragi fonduri europene, dacă orașul continuă să fie aglomerat, dacă pentru locuitori calitatea vieții nu se îmbunătățește în niciun fel”, a mai comentat Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

El a explicat că doar într-un an și jumătate de când este primar a reușit să facă foarte multe lucruri pentru comunitate, Bacăul fiind declarat primul oraș consacrat „prieten cu familia”, urmând ca în perioada următoare să fie obținut și certificat din partea UNICEF, pentru titulatura de oraș „prieten cu copiii”, tocmai pentru că sunt respectate o serie de norme care asigură această titulatură.

La rândul ei, primărița USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a comentat că a văzut multe clădiri noi private, care pot da un aer de dezvoltare Clujului, dar că în schimb nu a observat condiții benefice pentru locuitori.

”Am ajuns seara la Cluj Napoca și era extrem de aglomerat, am stat foarte mult în trafic. Am văzut că mai aveți garajele vechi, eu într-un an și jumătate le-am demolat pe toate în Câmpulung Muscel. E adevărat, e importantă infrastructura, dar e importantă mai ales calitatea vieții. Eu îmi doresc foarte mult să fiu primar într-un oraș în care oamenii sunt fericiți”, a spus Elena Lasconi, subliniind că ceea ce-și dorește e ca oamenii tineri care au plecat din țară, inclusiv fiica sa, să revină acasă tocmai pentru că pot fi mulțumiți de felul în care pot trăi aici.