In vizor

Emanuel Ungureanu: Slujbele din biserici si cursurile din scoli trebuie suspendate. Romania are o criza de paturi la Terapie Intensiva

Scris de 1,674

Deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu a declarat, luni, ca Romania are o criza nationala de paturi de ATI (Anestezie si terapie intensiva).

“La aceasta ora, Romania are o criza nationala de paturi de ATI (…). Autoritatile ar trebui urgent sa construiasca niste spitale de campanie, sa le spunem (…) la nivel spitalelor avem o problema de igiena in zona toaletelor (…). Nu au sapun lichid, nu au dezinfectant, nu au prosoape de hartie, nu au colac la WC. Deci noi nu am luat masuri speciale de preventie in foarte multe locuri, ceea ce este extrem de ingrijorator. Eu as fi vrut sa vad zilnic inspectori care merg in scoli, in gradinite, in institutii publice si verifica aceste masuri minimale de igiena”, a spus Emanuel Ungureanu la RFI Romania, citat de ziare.com.

De asemenea, deputatul spune ca slujbele din biserici ar trebui suspendate, la fel si cursurile din scoli, macar pentru o perioada de 14 zile.

“Absolut, absolut (ar trebui suspendate slujbele – n.red.), ar trebui spus asta ferm, ar trebui sa iasa la Cluj mitropolitul Ardealului, la Bucuresti Inalt Prea Sfintia Sa Patriarhul, cu mesaje decente, cu caracter spiritual, dar cat se poate de clare”, a explicat Ungureanu.

Referitor la inchiderea scolilor, el a mai adaugat: “Foarte important: din punctul meu de vedere, trebuia astazi sa avem o decizie de suspendare timp de doua saptamani a cursurilor in toate scolile din tara. Din pacate, noi avem foarte multi cetateni veniti din Italia, care au declarat in fals ca vin din Germania sau din Grecia sau din alte zone, care sunt deja in tara. Noi trebuia tocmai sa testam, sa facem un lucru din precautie, nu se intampla nimic, daca doua saptamani suspendam cursurile”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 4 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 5 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE