Politica

Emanuel Ungureanu, după demisia lui Nicușor Dan de la șefia partidului: „Sunt absolut dezolat de decizia lui Nicușor Dan, aduce și mai multă nesiguranță în rândul membrilor USR!”

Scris de 155

După încercarea eșuată de a-și impune propria voință ca politică de partid, liderul național al USR, Nicușor Dan, a demisionat de la conducerea formațiunii. În urma demisiei lui Nicușor Dan, clujeanul Elek Levente, președintele USR Cluj și vicepreședinte la nivel național, a devenit liderul partidului, până la alegerea unui nou președinte, printr-un congres extraordinar. 

Emanuel Ungureanu, singurul parlamentar USR de Cluj care a candidat pentru forul legislativ al țării cu un proiect politic real, a comentat, pentru Ziar de Cluj, decizia demisiei lui Nicușor Dan din fruntea USR și preluarea funcției de către Elek Levente, oferindu-ne punctul său de vedere referitor la mișcările politice care se petrec în aceste zile în interiorul USR.

În urmă cu mai puțin de o lună, deputatul Emanuel Ungureanu l-a contracandidat pe Nicușor Dan la președinția partidului, clasându-se al doilea în cadrul  alegerilor interne. În prezent, însă, se gândește la posibilitatea ca la rândul rău să demisioneze din USR, dacă partidul va continua să persiste în erorile de până acum:

Sunt absolut dezolat de decizia lui Nicușor Dan, aduce și mai multă nesiguranță în rândul membrilor USR. Îmi pare sincer rău că apelul meu la unitate din timpul Congresului, și la el personal, de a-și rezolva conflictele cu unii lideri, nu a avut niciun ecou pozitiv. Sunt foarte trist, acesta este motivul pentru care am anunțat că mă gândesc și eu serios cum voi mai continua în această formațiune, în ce formulă. 

Ce este dezolant este că lucrurile arată și mai rău în USR și sub imperiul emoțiilor spun de data aceasta că sunt foarte îngrijorat cu privire la viitorul nostru ca partid.

Vreau să mă întâlnesc cu colegii mei din Biroul Național, să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat, nu aș vrea să fac greșeala pe care o fac și alții, să pună gaz pe foc.

Decizia lui Nicușor Dan nu mi-a schimbat opinia legată de atmosfera și de lipsa de maturitate politică a noastră, în cele mai multe situații. Consider că a fost o greșeală și din partea Biroului Național să promoveze din nou o temă care nu este importantă pentru România. Acum avem probleme foarte importante pe agendă: sănătatea publică, achiziția de ambulanțe, uitați-vă că mor oameni pentru că nu ajunge ambulanța la ei și noi discutăm despre o temă falsă. Și Biroul Național, din păcate, a greșit, din punctul meu de vedere, provocându-l pe Nicușor Dan într-o asemenea dispută, care nu are temă. Este absolut incalificabil pentru mine să văd că discuțiile la nivel central sunt pe teme minore. 

Conform Statutului, Elek Levente este noul președinte USR – a avut cele mai multe voturi ca vicepreședinte – până la un congres extraordinar. 

Nu am luat o decizie cu privire la rămânerea mea în USR. Darămite cu privire la candidatura pentru un post de președinte! Eu trebuie să clarific cu colegii mei din Biroul Național care sunt temele majore, care este direcția pe care o văd ei, pentru că noi am decis la Congres o conducere colectivă. În mod normal, Nicușor nu trebuia să amenințe cu demisia pentru un vot care se dă în Biroul Național, democratic. Pentru că asta este democrația! Până la urmă, direcția partidului și temele sunt decise de către Congres, prin alegerea unor membri reprezentativi, care, cu majoritate de voturi, iau anumite decizii.

Nu știu dacă se dă un termen la Congresul Extraordinar, cert este că trebuie un președinte să fie legitimat de votul unui congres. Asta nu înseamnă că Elek Levente nu este un președinte legitim, atâta timp cât a avut cele mai multe voturi; e adevărat, pentru o altă poziție, și, la fel, nu este logic să mergem pe raționamentul că, datorită faptului că eu am avut al doilea număr de voturi pentru postul de președinte, ar trebui să fiu interimar. Nu! O competiție a avut un sens, Statutul are o literă și un spirit, din punct de vedere statutar, Elek Levente este cel mai legitim să reprezinte partidul în această perioadă.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 7 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 8 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE