Sanatate

Emanuel Ungureanu a depus sesizări la ANI, prin care reclamă conflicte de interese și stări de incompatibilitate în cazurile lui Șușcă și Florian

Scris de 789

Emanuel Ungureanu se luptă în continuare cu sistemul medical, după ce a demascat incidentul de la spitalul Floreasca din București, când o femeie a fost arsă de vie pe masa de operație. 

Conform stiripesurse.ro, deputatul USR a depus sesizări la ANI, reclamând conflicte de interese și stări de incompatibilitate în cazurile lui Petru Șușcă și Ștefan Florian. 

„În urma concluziilor ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății privind verificarea efectuată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca în perioada 13.05.2019-17.05.2019, pe lângă alte multiple încălcări ale legilor în vigoare, în sarcina managerului acestei unități sanitare, Petru Șușca, s-a reținut și o posibilă situație de incompatibilitate și conflict de interese între funcția de manager al spitalului și calitatea de asociat unic la un SRL care administrează o pensiune, dar și calitatea de președinte al Asociației Maramureșenilor Cluj-Napoca. În baza atribuțiilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) am cerut să se efectueze investigațiile necesare pentru a se stabili cu claritate dacă Petru Șușca a încălcat legea în domeniul încompatibilităților și a conflictului de interese”, a explicat Ungureanu.

În ceea ce-l privește pe șeful secției de Neurochirurgie al SCJU Cluj-Napoca, Ștefan Florian, Ungureanu îl acuză că și-ar fi angajat fiul ca asistent universitar. 

„Această acțiune reprezintă o vădită stare de incompatibilitate și conflict de interese care nu a fost adusă la cunoștința Decanatului Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj, Consiliului de Administrație al SCJU Cluj-Napoca, al cărui membru a fost până de curând, sau Senatului UMF, al cărui președinte a fost Ioan Ștefan Florian până acum câteva săptămâni. Prin angajarea fiului său, Ioan Alexandru Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, Ioan Ștefan Florian, se face vinovat de încălcarea Legii Educației, dar și a Cartei Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca. Fiul lui Florian este privilegiat și protejat”, a adăugat deputatul USR.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE