Focus

Eliberarea cazierului judiciar, blocată din cauza unei avarii. Ultima defecțiune a fost înregistrată în octombrie. Sistemul informatic al IGPR – mână-n mână cu softul defect al CNAS

“O avarie la sistemul informatic al Cazierului Judiciar Român s-a produs luni dimineața, motiv pentru care nu se pot elibera caziere judiciare niciunde în țară. Se lucrează la remedierea problemei”. Această defecțiune o semnalam în data de 1 Octombrie. Astăzi, Inspectoratul General al Poliției Române a făcut un anunț similar. Din câte se pare, sistemul informatic al IGPR se aseamănă tot mai mult cu softul din dotarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, instituție ce se confruntă periodic cu indisponibilitatea sistemului informatic.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată.

În acest moment colegii de la structura de comunicații și informatică lucrează pentru remedierea situației apărute, în cel mai scurt timp.

Structurile de cazier judiciar vor putea primi în continuare cereri de la cetățeni, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de 3 zile”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Blocajul informatic este valabil și pentru județul Cluj.

CITEȘTE ȘI: Nu se eliberează cazierul judiciar. A apărut o eroare la sistemul informatic

Ultima oară, sistemul Informatic al Cazierului Judiciar, ROCRIS, înregistrase o avarie din cauza unei fluctuații de tensiune care a afectat serverele.

Până la remedierea situației, cetățenii nu pot obține certificate de cazier judiciar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *