Editorial

Eliberăm violatorii pentru a putea elibera devalizatorii

Când va fi eliberat și ultimul suferind al penitenciarelor, lui Tudorel Toader să i se confere titlul de Mare Eliberator și să i se ridice un monument la hotarul dintre Codul Penal și Lipsa Bunului Simț.

Se-ntreabă lumea ce-ar mai putea elibera Tudorel Toader în afară de supra-noxele societății românești de prin pușcăriile țării? Păi ar putea elibera ultima tranșă din acordul de împrumut cu FMI, rețete compensate, adeverințe de boală, indulgențe papale, ultima brazdă de pământ, orice, chiar și paserile cerului în văzduh și peștii în ape.

În fond, ministrul Justiției s-a dovedit că ar fi perfect echipat “moral” pentru a deveni un mic “dumnezoo” al pușcăriabililor și un inutil apărător al drepturilor poporului. În fond poporul are dreptul de-a sta drepți când i se vorbește de către aleșii săi și de a se cocoșa umil în fața ghișeelor, când trebuie să cotizeze la salariile și bunăstarea celor în fața cărora are dreptul de-a sta drepți.

Problema ancestrală a României este că cei care credeau că numai ei pot să reprezinte statul: vodă, boieri, politicieni, au considerat că trebuie să fie salvați, indiferent de pierderile colaterale: teritoriu, populime, capetele altora.

Onoarea nu a contat niciodată, numai interesele.

Eliberăm violatorii pentru a putea elibera devalizatorii.

Și cum intersele lor sunt ancestral cuplate de averea statului, nu este de mirare că „statul”, prin reprezentanții săi, a fost întotdeauna salvat. Eh, să fi fost Tudorel Toader ministru al Justiției pe vremea când Adrian Năstase era încarcerat, ce de avize de oportunitate s-ar fi dat… Ce de alinieri la prevederile Uniunii Europene s-ar fi inventat.

Eu zic că TT ar avea tot dreptul să vorbească despre antecesorii săi în termenii întinării nobilelor idealuri ale instituției pe care au reprezentat-o și să le zică de la obraz: are să vă judece colegul vostru, Tudorel Toader.

Și, totuși, o pată mică și un dubiu ar cam rămâne pe ceea ce ar putea istoria consemna cu privire la activitatea sa: unde era Harnicul Eliberator Tudorel Toader pe vremea când Horea, Cloșca și Crișan se stingeau, în chinuri, în închisorile chezaro-crăiești?

Hă!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *