In vizor

Elevii clujeni nu s-au alăturat protestului #foaiagoală. Valentin Cuibus: „La noi nu a anunțat nimeni. Ce fac copiii e problema lor”

În perioada 18- 21 martie 2019 se desfășoară simularea examenului de Bacalaureat 2019.  Elevii claselor a XI-a și a XII-a, care astăzi au început simularea examenelor de Bacalaureat 2019, au anunțat că se alătură colegilor mai mici și aplică metoda protestului #foaiagoală.

Conform Edupedu, președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că protestele #foaiagoală continuă și la simulările de BAC 2019. Acesta a precizat că el însuși a scris la anumite teze școlare, în trecut, după ce a terminat subiectele pe care a știut să le trateze, ceea ce îl deranjează la sistemul de învățământ.

La nivel național forma de protest intitulată  #foaiagoală a mobilizat zeci de elevi și profesori. Ofensiva elevilor din alte județe nu a afectat Clujul.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, în județul Cluj nu au fost anunțate inițiative de protest la simularea examenului de Bacalaureat.

„La noi nu a anunțat nimeni. Ce fac copiii e problema lor. La simularea de clasa a VII-a și a VIII-a nu a fost nicio problemă. Din primele informații nici aici nu este nicio problemă, în sensul că numărul celor absenți la învățământul de zi este destul de mic”,  declară pentru Ziar de Cluj, Valentin Cuibus.

Structura reprezentativă a elevilor din România, dorește să aducă în atenția publică o problemă care este cunoscută tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale.

Deși o mare majoritate din rândul elevilor consideră că metodele de evaluare nu se pliază pe nevoile și interesele actuale, alți elevi sunt de părere că simulările îi ajută pentru a conștientiza nivelul la care se află. Valentin Cuibus susține faptul că e o diferență de peste 30 de procente între momentul simulare și momentul examenului, fapt ce dovedește că simulările sunt utile pentru copii.

„Lumea trebuie să fie conștientă că e o chestiune care se face pentru copiii. Profesorii o fac în regim de voluntariat pentru a-i ajuta să aibă o informație asupra nivelului de pregătire pe care îl au la un moment dat. Faptul că e o diferență de peste 30 de procente între momentul simulare și momentul examen înseamnă că sunt utile pentru copii. Nu este un examen obligatorie, deci nu avem de ce să luam măsuri în cazul în care elevii vor da foaia goală”, mai declară șeful Inspectoratului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *